dijous, 29 de novembre del 2012

INCOHERÈNCIA I CINISME ESPANYOL

Aquests dies hem vist un grau encara més alt d´incoherència i cinisme per part del Govern espanyol, i especialment del seu Ministre d´Exteriors, Garcia-Margallo.
Aquest vespre-nit hi ha la votació a l´ONU per fer de Palestina un nou membre observador d´aquest organisme internacional. I Espanya ha dit que votarà a favor, al mateix temps que nega la possibilitat de reconeixement (quan arribi el moment) a Catalunya o a Escòcia.
Paral.lelament Margallo defineix la independència de Catalunya com "un càncer terminal" en un acte organitzat a Madrid per un diari espanyol. La incohèrència i el cinisme els tenen collats.

Mentre això passa a Espanya, hi ha hagut una bona iniciativa ciutadana als Estats Units que pot anar molt bé als interessos catalans, citada ahir per Vilaweb. Podeu veure la petició en el següent article i signar perquè es tingui en compte aquesta iniciativa als Estats Units:

Recullen signatures a la web de la Casa Blanca per l'autodeterminació de Catalunya

Se'n necessiten 25.000 abans de Nadal perquè el president Obama les prengui en consideració
Un nord-americà ha entrat una petició a la Casa Blanca demanant el reconeixement del dret d'autodeterminació del poble català pel president Barack Obama. La petició, enviada a través de la web de participació ciutadana del govern dels EUA, cal que sigui secundada per 25.000 signatures abans de Nadal perquè Obama i el seu equip la puguin tenir en compte. Poc després de les cinc de la tarda no hi havia sinó set-centes signatures.
La iniciativa defensa que 'Catalunya vol fer un referèndum per decidir si esdevé independent d'Espanya' i explica que 'els catalans tenen la seva pròpia llengua, cultura i tradicions que no són respectades pel govern espanyol'. També explica que 'molts catalans no se senten espanyols'. També fa referència a la manifestació de l'Onze de Setembre que va fer sortir 'un milió i mig de ciutadans als carrers de Barcelona per demanar la independència, encara que van ser ignorats pel govern espanyol'.
A continuació, la petició fa referència als 'principis que guien la nostra pròpia Declaració d'independència' per demanar al govern dels Estats Units que 'faci costat al dret del poble català per fer decidir un futur que sigui millor amb un referèndum net i democràtic'.
Text original de la petició:
'The People of Catalonia, the Northeastern region of Spain, would like to hold a referendum on whether or not they would like to become independent from the Spain. The Catalan people have their own distinct language, culture and traditions that are not being respected by the Spanish government; many Catalans do not feel Spanish, but rather a Catalan citizen without their own State. In 2012 during their national holiday, 1.5 million people took to the streets of Barcelona to demand independence, yet the Spanish government simply ignored them. In adherence to the guiding principles of our own Declaration of Independence, we ask the United States government to stand with the Catalan people's right to decide a future that is best for them through a fair and democratic referendum.'

dimarts, 27 de novembre del 2012

CARTA DE L´EXECUTIVA DE SOLIDARITAT.

Solidaritat catalana per la Independència (S.I.) no estarà al Parlament la legislatura vinent. Això és així i no hi ha excuses.
Esperem que aquesta legislatura vinent (sense Solidaritat) sigui també profitosa per a Catalunya. Solidaritat feia una feina necessària i bàsica, centrant el debat en la independència del nostre país, denunciant irregularitats, abusos i posant sobre la taula el poder omnipresent d´alguns agents que manen molt a Catalunya (com el Comte de Godó o Abertis) i defensant drets bàsics i infraestructures bàsiques.

Es trobarà a faltar la seva feina incansable, però de segur que continuarem tots plegats a l´aguait de l´activitat parlamentària i de les promeses dels polítics tradicionals. I criticarem (ara des de fora del Parlament) cada vegada que s´oblidin de representar de veritat al poble de Catalunya.

Us adjuntem la carta que ha dirigit Solidaritat als simpatitzants, adherits i votants:
   
Amics i amigues,

El poble de Catalunya ha parlat a les eleccions al Parlament. I ho ha fet per redistribuir la correlació dels escons de la cambra catalana, creant un mapa polític complex.
L’aposta política de Solidaritat Catalana per la Independència no ha rebut el suport necessari del poble per tal de mantenir-nos al Parlament. Assumim i acceptem els resultats perquè el poble, el nostre poble, sempre té la raó.
Volem fer un agraïment als 46.608 conciutadans que malgrat totes les dificultats i incerteses van dipositar la seva confiança en el nostre projecte polític aquest proppassat 25 de novembre. La seva veu no s’ha traduït en escons però sentim la responsabilitat i l’obligació de fer que es sentin orgullosos del seu vot. Molt especialment agraïm la tasca immensa de tots els adherits i simpatitzants que han treballat de forma abnegada durant tota la campanya, llarga i dura, amb fred i silenci: fent parades informatives al carrer, organitzant actes, penjant cartells i plafons o simplement fent arribar als seus cercles el nostre missatge. Moltes gràcies de tot cor.
Malgrat els mals resultats obtinguts pel nostre partit, ens felicitem pels bons resultats del conjunt de les forces sobiranistes. Esperem que els partits que en tenen la responsabilitat recullin el mandat del poble de Catalunya 11 de setembre i encetin sense dilacions el procés d’independència per assolir-lo en el període 2013-2014. Si no ho fan, novament el poble haurà de passar al davant.
A nivell de la nostra organització, ara és el moment de fer una reflexió serena sobre el moment actual i els escenaris de futur. Obrim un debat en el si de Solidaritat com hem fet sempre: de baix a dalt i entre totes i tots. És per això que en les pròximes setmanes convidarem a tots els adherits i simpatitzants a participar en assemblees als pobles, barris i ciutats, a les comarques i regions, de les quals n’hem d’obtenir un bon anàlisi de l’escenari i  les millors propostes de futur. Aquest procés culminarà en una Congrés Nacional que farem el 26 de gener de 2013.
Des de l’Executiva Nacional us animem a participar en aquest procés de reflexió i diàleg. Per part nostra us fem arribar les nostres disculpes pels errors que haguem comès, però us assegurem que ens hi hem deixat la pell i que sempre hem pres les decisions pensant en el millor pel país i el seu alliberament. Aquesta Executiva posa els seus càrrecs a disposició del proper Congrés Nacional.
Moltes gràcies per tot. Visca Catalunya lliure!

Executiva Nacional
Solidaritat Catalana per la Independència

dijous, 22 de novembre del 2012

S.I. GARANTIA D´INDEPENDÈNCIA AL PARLAMENT DE CATALUNYA.

Acte de Solidaritat (S.I.) a Vic (Osona) ple.
S.I. continua essent el partit que garantitza la independència del nostre país. La seva feina al Parlament els avala: només amb 3 diputats han aconseguit que el projecte independentista (que ja estava consolidant-se al carrer) hagi entrat al Parlament de Catalunya per quedar-s´hi.
Continuem seguint aquest camí: VOTA  SOLIDARITAT. 



SI, ÉS LA GARANTIA QUE CIU NO ENS PORTARÀ A UN PACTE DE DARRERA HORA AMB EL PP-PSOE.


El candidat de SI (Solidaritat catalana) va participar en l’esmorzar-col·loqui de Primera Plana, organitzat per El Periódico de Catalunya. Pengem el resum de la intervenció perquè és molt clar i molt actual el que va dir el candidat de S.I.


QUEDA CLAR QUE VOTAR S.I. ES TENIR LA GARANTIA QUE CIU NO ENS PORTARÀ A UN PACTE DE DARRERA HORA AMB EL PP-PSOE.



López Tena va fer una anàlisi de la història recent de Catalunya i va destacar que, després del fracàs de l’Estatut i del pacte fiscal, ja no es pot continuar durant més temps “gestionant la misèria autonomista, perquè el país s’esfondra, sinó que cal assolir la independència dins dels propers dos anys”. “Un referèndum no és un esplai, és perquè la gent decideixi”, ha afirmat López Tena en referència a l’ambigüitat de Mas en el seu posicionament sobre la independència de Catalunya. “Mas està proposant convocar una consulta per aprovar el pacte amb Espanya que li ofereixin PP i PSOE, però el poble català el que exigeix és claredat i poder sortir d’una vegada d’aquest fracàs autonomista”.



“Mas en cap cas obtindrà la majoria absoluta, ja que una quarta part del seus diputats estaran sota les ordres del Sr. Duran i Lleida”. “Tindrà Mas els vots d’UDC si obri un procés d’independència, quan Duran ha deixat ben clar que no concep una Catalunya separada d’Espanya?”, s’ha preguntat López Tena.



“Anar gestionant un fracàs rere l’altre no és fer país. Només si Mas aposta de manera clara, seriosa i amb un full de ruta concret cap a la independència, hi farem costat. Si no, farem oposició des del Parlament. Només recolzarem Mas si podem dir: “Us oferim suor i llàgrimes, però Catalunya serà independent dins dels propers dos anys”, ha dit López Tena, que ha deixat clar que l’objectiu de SI “no és ocupar poltrones al Parlament o al Govern, sinó estirar el proper govern perquè Catalunya celebri un referèndum d’independència en els propers dos anys, al 2013 o, com a màxim, l’11de setembre de 2014 i, si Espanya el prohibeix o no s’hi sotmet a la decisió del poble, proclamar al Parlament la República Independent de Catalunya, reconeguda per la comunitat internacional”.





dimarts, 20 de novembre del 2012

EL PERILL DE CONTINUAR DINTRE D´ESPANYA.



Potser la independència de Catalunya i dels Països Catalans no resoldrà tots els aspectes que ens preocupen, però sí molts d´ells.
Però el que està molt clar és el que ens espera si continuem dintre d´Espanya i cada vegada serà més complicat (el caos financer és una possibilitat probable), S.I. ho planteja en un dels seus actes polítics:
 
D´un article de Carles Batalla | 19/11/2012.
SI augura un caos financer en cas de no ser independents

El cap de llista de SI tem una "venjança espanyola" en matèria econòmica, àmbit en què proposa bonificacions per als qui contractin

Alfons López Tena, en el míting de Terrassa. Foto: Albert Salamé/SI

Les polítiques d'ocupació i la lluita contra l'atur han tingut protagonisme en la intervenció d'Alfons López Tena al Teatre Alegria de Terrassa. Acompanyat per Uriel Bertran i aprofitant que la cocapital del Vallès Occidental (la quarta ciutat més gran de Catalunya) té 23.709 aturats, el cap de llista de SI ha posat sobre la taula algunes mesures per combatre aquesta xacra. "Cal promoure l'economia productiva i fer polítiques públiques decidides, això vol dir abaratir costos en els àmbits en què es pugui, perquè a Catalunya no es pot tocar la Seguretat Social".

Davant de "la falta d'imaginació" i de competències, el presidenciable solidari assenyala l'estat propi com a única eina de millora però denuncia que s'usi com a excusa. "La independència et dóna plena capacitat d'actuació però ara no es pot dir que no es pot fer res. Si no tenim treball no tenim futur". A més, ha avisat que, en cas de no assolir la independència, les finances públiques quedarien en situació "desastrosa perquè la venjança espanyola serà tremenda".

SI vol reactivar l'economia amb deduccions específiques (per a autònoms i assalariats), formació continuada, beques i bonificacions per les pimes i els col·lectius especialment vulnerables en matèria laboral: els joves o els aturats de llarga durada. Per a López Tena, és important atorgar avantatges fiscals als empresaris que contractin.

Consells econòmics a a Navarro

López Tena ha instat Pere Navarro a traslladar aquestes polítiques a la ciutat on encara ostenta el càrrec d’alcalde (el 30 de novembre és la data prevista per celebrar el ple de renúncia i donar el relleu a Jordi Ballart). Concretament l’ha instat a rebaixar el que estigui al seu abast: l'IBI, les llicències d'activitats, els impostos de clavegueram o de recollida d'escombraries.

L'"àvia extremenya", de nou en escena

Un dels moments àlgids que s'han viscut al Teatre Alegria de Terrassa ha arribat amb Isabel Buján. Tal i com  va succeir a Sant Feliu de Llobregat, l' "àvia extremenya"  ha pujat al faristol per rebre un ram de flors de López Tena i adreçar-se al públic terrassenc. "Porto 62 anys a Catalunya i em sento catalana de cap a peus. Voto per la independència perquè vull el benestar dels meus fills i dels meus néts i que no hagin de buscar-se la vida a fora".

dissabte, 17 de novembre del 2012

SOLIDARITAT: ENTREVISTA I VIDEO A VILAWEB.

López Tena: 'Hi som perquè no siguin la Caixa i La Vanguardia els que manin

Entrevista (vídeo)amb el candidat de Solidaritat Catalana per la Independència
'La qüestió és: si CiU no avança cap a la independència, què? La posició per part d'ERC és col·laboració, i la de Solidaritat, oposició'. Així resumeix Alfons López Tena en que es distingeix la formació de la qual és candidat, Solidaritat Catalana per la Independència, d'altres opcions independentistes en aquestes eleccions. I en aquesta entrevista a VilaWeb planteja les causes del desencontre entre les forces independentistes, critica l'ús partidista de les enquestes i rebla: 'nosaltres som en política perquè no siguin la Caixa i La Vanguardia els que manin'.
Tena afirma que són un partit sense deutes als bancs, als quals no els han condonat cap deute i que això marca una diferència entre ells i els altres. També diu que el motiu de separació amb Esquerra Republicana és la discussió sobre el que cal fer al parlament en el cas que CiU no tiri endavant el procés d'independència.
El líder de Solidaritat és en aquest sentit molt directe: 'el programa de CiU no parla en cap moment d'independència, sinó d'objectes polítics indeterminats, que no surten ni a la Wikipedia. Busqueu estat interdependent o estat propi. No surten.'
Tena es pregunta: 'teniu cap dubte que si ERC o Solidaritat tinguessin la majoria absoluta empenyerien Catalunya a la independència? És clar que és això el que passaria. Es pot dir el mateix de CiU? No. No vol dir que no pugui ser, perquè tot és obert. Ho veurem després del 25-N.'
Per aquest motiu, per aquest dubte, considera que el paper d'una formació independentista com la seva en el Parlament hauria de ser d'oposició en el cas que Mas renunciés a encaminar Catalunya cap a la independència: 'si fos així, haurien de continuar les mobilitzacions i, des del parlament hauríem de fer oposició, no donant oxigen a l'autonomisme. No hauríem de donar-li cap suport [a CiU], ni aprovar-li els pressupostos, ni donar suport al pacte fiscal o per intentar una transferència als rius interiors de Catalunya, que és el que ells porten en el seu programa electoral.'
Precisament Tena explica que aquesta discussió sobre el que caldria fer si CiU no empeny cap a la independència va ser la causa que no hi hagués acord entre Solidaritat i Esquerra. Tena diu que Solidaritat defensa exercir amb duresa l'oposició mentre Esquerra no. 'Per això no hem anat junts' diu.

Sobre les expectatives del seu partit Alfons López Tena diu que 'jo prefereixo que Solidaritat tingui quatre, sis o vuit escons, essent decisiva per empènyer CiU i ERC cap a la independència, que  no tenir vint-i-tres escons per donar suport a l'autonomisme i tenir càrrecs. Nosaltres som en política per fer la independència i per posar-la al servei del poble. Que no manen els de sempre, què no siguin la Caixa i La Vanguardia els que manin.'
El candidat de Solidaritat desconfia de les enquestes publicades aquests dies, en primer lloc perquè les mostres no són prou àmplies. Però també per la cuina. Diu que resulta xocant que una enquesta atribueixi a Solidaritat una intenció directa de vot x i que això significa quatre diputats i dies després una altra els atribueix una intenció directa superior i en canvi es queden amb zero diputats. Tena és particularment directe pel que fa a les enquestes del Grup Godó: 'entre les dues últimes enquestes de La Vanguardia a Catalunya unes sis centes mil persones haurien deixat de parlar català a casa, segons les seves dades. Aquest fenòmen no l'ha detectat ningú més que La Vanguardia i deixa clara quina és la seva fiabilitat'.

diumenge, 11 de novembre del 2012

SI A 8 TV




Han passat dos dies, però va bé repassar e ldebat entre el candidat de SI i e de C's:

El debat cara a cara entre els candidats de Solidaritat, Alfons López Tena, i Ciutadans, Albert Rivera, ha començat amb el resultat d'una enquesta que ha encarregat la cadena 8tv amb una sola pregunta: 'A les pròximes eleccions decidirà el seu vot pensant en la independència?'. La resposta: Sí un 52,8%; No un 36,7%; i No ho sap o no contesta un 10,6%. López Tena ha afirmat que aquest resultat és lògic perquè la situació actual porta a tenir la independència com a única solució realista als problemes de Catalunya.

El debat entre els dos candidats no ha tingut gairebé cap punt de coincidència, com era d'esperar, tan sols quan López Tena li ha preguntat a Rivera si es considerava català i aquest ha dit que sí. López Tena li ha preguntat si es considerava espanyol, i aquest ha dit que també. Aleshores, el candidat de Solidaritat li ha fet veure que el que els uneix és Catalunya i el que els separa és Espanya.

Rivera no ha acceptat en cap moment que Espanya robi diners a Catalunya, idea que López Tena ha repetit diverses vegades. En aquest sentit, Rivera ha acusat López Tena de fer un discurs xenòfob per dir que 'els espanyols roben'. El candidat independentista l'ha corregit: 'No he dit mai que ens robin els espanyols, ens roba Espanya, que és un estat, no els seus ciutadans'.

El debat s'ha fet amb molta tensió entre els dos candidats la major part del temps. S'ha crispat especialment quan els candidats han parlat del possible referèndum per votar la independència de Catalunya. López Tena ha enumerat un seguit de motius per proclamar la independència pels camins democràtics. Rivera ha respost no pas amb motius per continuar a Espanya, sinó dient que a Catalunya hi ha molta corrupció i n'hi haurà més si és independent.

Un altre punt d'enganxada entre els dos candidats ha estat quan s'ha parlat del dret dels catalans de decidir el seu futur. López Tena ha afirmat que Rivera no accepta que els catalans no puguin votar. Rivera ha dit que tan sols pot votar si ho fa dins de l'ordenament jurídic i constitucional espanyol. López Tena ha afirmat que Espanya és un estat del qual se'n vol allunyar tothom al llarg de la història 'començant per Holanda i el pròxim serà Catalunya'.

dimarts, 6 de novembre del 2012

PACO IBAÑEZ: SOC UN SOLDAT PER AL QUE VULGUIN ELS CATALANS.

Aquest cap de setmana ha estat molt actiu: assemblea de S.I per aprovar el programa electoral, manifest a Espanya de 300 "intel.lectuals" contra la independencia (recordem que la majoria d´aquests "intel.lectuals" mai han estat "federalistes" ni tampoc ho son ara i l´entrevista a una persona amb criteri (Paco Ibañez) que ha portat molta polseguera.
Solidaritat ja va explicar el que pensava d´aquest "manifest d´intel.lectuals espanyols" :
    
Alfons López Tena, candidat de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) a la presidència de la Generalitat, ha expressat aquest matí la repulsa de SI davant del manifest publicat aquest cap de setmana en contra de la independència de Catalunya. “Aquestes persones que signen el manifest són pseudo intel•lectuals que volen Catalunya abocada a la misèria i que neguen el genocidi cultural i econòmic català. Davant de declaracions com aquestes la resposta és encara més clara: marxem d’Espanya!”, ha assegurat López Tena.
“Molts d’aquests suposats intel•lectuals espanyols no han perdut l’ocasió de criticar Catalunya, la nostra cultura i les nostres arrels sempre que han tingut ocasió. La seva veu no ens representa i demostra que la independència de Catalunya esdevé més urgent que mai”, ha explicat López Tena, que garanteix que Solidaritat farà una aposta clara i decidida per defensar els interessos del poble de Catalunya. “Davant de manifests com aquests, només n’hi ha dues respostes possibles: independència o submissió. A Solidaritat som garantia que el poble de Catalunya voti un referèndum d’independència entre el 2013 i l’11 de setembre de 2014. Sabem com fer-ho!”

Aprofitem per a penjar el que explicava Paco Ibañez (s´ha de saber que la "intel.lectualitat" espanyola tambe existeix fora dels "manifestos"):
 

Paco Ibáñez: 'Sóc un soldat per al que vulguin els catalans'

En una entrevista al Periódico, el músic diu que 'és una indecència el que han fet amb Catalunya els fatxendes que són al poder'
L'independentisme 'és el desig dels que estan farts de ser humiliats', diu el músic Paco Ibáñez en una entrevista avui al Periódico. Ibáñez hi parla del disc que ara publica, en què musica poetes llatinoamericans, i també sobre el moviment dels indignats, el colonialisme espanyol i l'autodeterminació de Catalunya.
Diu que el 12 d'octubre, per ell, no existeix. 'Passo de l'11 al 13', perquè encara li 'queda vergonya i un respecte per aquells indígenes que han anorreat durant cinc-cents anys'.
Recorda quan va cantar a la plaça de Catalunya, quan hi havia l'acampada del moviment del 15-M, i diu que, davant la que sembla l'era de la resignació, 'els indignats et recorden que no tot està perdut'.
Preguntat per la situació que viu Catalunya, critica que 'és una indecència' el que han fet amb ella 'els fatxendes que són al poder', i retreu que ara des de les institucions espanyoles 'es vagi amenaçant'. Per això interpreta que l'independentisme és 'el desig dels que estan farts de ser humiliats', i sentencia que 'Catalunya és un poble que viu i deixa viure': 'a veure si ho entenen d'una vegada tots aquells cretins'.
Sobre la convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació, Paco Ibáñez declara que votarà 'allò que els catalans vulguin' i que no tindria cap dilema. 'On hi hagi justícia, allà hi seré. […] Aquí hi ha un poble sencer que es manifesta i és amo de les seves vides. Així que aquí tenen un soldat per al que vulguin els catalans'.

divendres, 2 de novembre del 2012

NO ENS ENGANYEM : CiU NO ES CAP GARANTIA D´INDEPENDÈNCIA (I AMB DURAN I LLEIDA UN VERITABLE PERILL).

Continuem pensant que donar una majoria absoluta a un partit (sigui el que sigui) és donar un xec en blanc per a fer allò que aquell partit vulgui. El nostre objectiu continua essent que la societat catalana estigui en millors condicions i no estem d´acord que una majoria absoluta de cap partit vagi en aquest sentit.

Ens agradaria que la memòria dels catalans i catalanes no fossi tan fràgil i coneixem massa CiU per no pensar que una vegada acabades les eleccions el Govern espanyol farà una proposta a la baixa (la intervenció militar son paraules massa gruixudes ara a Europa). I aquesta proposta a la baixa pot engrescar CiU (ja amb majoria absoluta) explicant que "ara els espanyols ho comencen a entendre" o que "CiU son negociadors de mena" o que "ara encaminem el camí cap a l´estat propi" (quin estat propi?).

Nosaltres som independentistes, igual que milers de catalans i catalanes i continuem creient que el millor en aquestes eleccions programades és votar l´independentisme (no intermediaris) i entre aquests hi ha S.I. que ha demostrat durant 2 anys al Parlament el molt que es pot fer amb pocs diputats.

Comentari a part hem de fer sobre el senyor Duran i Lleida (amo i senyor d´ UDC) i la seva lluita mediàtica contra la independència. Només cal veure les seves declaracions d´avui al final d´aquest post. No ens en fiem gens d´un personatge així, remenant les cireres d´un partit amb majoria absoluta a Catalunya?. I els companys i companyes que pensen en el que diuen "vot útil" s´equivoquen perquè pot ser el més inútil dels vots.

Coincidim plenament amb els avisos d´ahir d´en López Tena: 

SI alerta que una CiU amb majoria renunciarà a la independència

López Tena considera que Mas està "enganyant els catalans" i cercarà el pacte amb Espanya


Alfons López Tena acusa Artur Mas d'enganyar i de generar frustració Foto: ACN

El candidat de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Alfons López Tena, adverteix que si CiU aconsegueix la majoria absoluta "intentarà de nou un pacte amb Espanya". En aquest sentit, ha presentat SI com "l'única garantia per evitar l'enèsim engany de CiU, amb un discurs ambigu i un programa electoral que no parla en cap moment d'independència". López Tena s'ha reunit aquest matí amb els representats de la candidatura del Maresme de SI a la llista per Barcelona per debatre sobre el procés d'independència.
 
"La permanència de Catalunya a la Unió Europea no depèn d'Espanya. Això és evident per a tothom, excepte per al govern espanyol i per a Duran i Lleida", ha assegurat López Tena en referència a l'informe del director general honorari de la Comissió Europea i assessor de l''European Policy Centre', Graham Avery, que defensa la permanència d'Escòcia a la UE en cas d'independència.
 
Contràriament a aquest informe, Josep Antoni Duran i Lleida, número dos de CiU, ha expressat als quadres d'Unió que veu "quasi impossible" una Catalunya independent dins de la UE. "CiU no parla en cap moment d'independència al seu programa electoral, sinó d'autonomia plus dintre d'Espanya", ha dit López Tena, que creu que Mas "està enganyant" els catalans i "això generarà frustració i desencís".

Duran: 'No veig una Catalunya sense Espanya'

'Estic acostumadíssim a veure F-18 sobrevolar Alcampell', diu el president d'Unió, que critica la carta a la UE contra les amenaces militars

El president d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida continua el seu discurs contra la independència de Catalunya. Avui en una entrevista a ABC Punto Radio (àudio en mp3), ha declarat que no veia una Catalunya sense Espanya. 'És dolent per a Espanya no tenir Catalunya, i és dolent per a Catalunya no tenir Espanya', ha dit Duran, que ha insistit que una Catalunya independent quedaria fora de la Unió Europea, que no creu que hi hagi una gran majoria per la independència i que el discurs del maltractament fiscal i polític d'Espanya potser és equivocat.
Duran, a més, ha atacat, sense esmentar-lo, l'eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa, que juntament amb Raül Romeva, Maria Badia i l'eurodiputada del BNC, Ana Miranda, en representació d'ERC van enviar a les institucions europees per denunciar les amenaces militars contra Catalunya. Responent la pregunta de 'qui posa llenya al foc per malmetre les relacions entre Catalunya i Espanya', Duran ha posat l'exemple de 'quan es diu a la UE que les paraules de Vidal Quadras o les d'un coronel retirat o el president d'una associació de militars retirats signifiquen que Espanya és a punt d'atacar militarment Catalunya. Això són errors importants'.

A més, Duran ha menystingut les crítiques pes vols rasants d'avions de l'exèrcit espanyol a Catalunya. 'Estic acostumadíssim a veure F-18 sobrevolar Alcampell', ha dit. (Vilaweb).