dilluns, 22 de novembre del 2010

SOLIDARITAT CATALANA A L´HOSPITALET DE LLOBREGAT



Solidaritat Catalana per la Independència (SI) està fent actes al Baix Llobregat, amb bastant interès per part dels assisstents. Això no fa més que confirmar que la independència interessa a tothom, tant a les comarques gironines, lleidatanes, tarragonines o barcelonines.
Aquesta és la realitat, a ningú li agrada seguint sent esclau i a més a més insultat pels que creuen que son els amos (ahir el conegut Losantos va dir que els catalans erem uns "lladres").A Espanya a això hi diuen "cornudos i apaleados", aquest és el futur dels catalans.

Més de 200 persones s’han acollit aquest vespre a la pista esportiva del Casino del Centre de l’Hospitalet de Llobregat en l’acte de campanya de Solidaritat Catalana per la Independència. Jordi Sant Nicolàs, candidat de SI per l’Hospitalet, que ha estat l’encarregat d’iniciar els parlaments, ha agraït la gran potencialitat de les persones que formen el projecte polític de SI i ha reconegut que amb aquest planter “el somni de SI és recuperar la dignitat i la llibertat de Catalunya”. A l’acte han intervingut els tres primers candidats de SI per Barcelona, Joan Laporta, Alfons López Tena i Uriel Bertran.

El líder de SI, Joan Laporta, ha reconegut estar “molt satisfet d’haver fet el pas a la política amb la gent que m’acompanya” i s’ha compromès, en cas de tenir una majoria parlamentària, a declarar la independència de Catalunya a la propera legislatura perquè només amb l’estat propi “els catalans tindran més diners per viure millor”. Laporta ha negat que el desig de voler la llibertat sigui “un caprici” sinó “l’instrument per tenir competències i recursos i acabar amb l’espoli fiscal que patim de 22.000 milions d’euros anuals”. D’aquesta manera, “podrem decidir sobre el traçat de les nostres infraestructures, la immigració, el subsidi d’atur, un seguit de matèries que són la claus del creixement econòmic”, ha reconegut Laporta, que també ha remarcat que voler un estat en el si de la Unió Europea és “una qüestió d’autoestima i de dignitat nacional”.

Laporta ha assegurat que “a SI anem de cara i no amb mitges veritats”, i és per això que “us proposem una Catalunya rica, plena, orgullosa i que pugui regir els seus destins, una terra on els greuges que patim avui siguin un malson del passat”. El candidat de SI a la presidència de la Generalitat ha considerat que “tenim tot el dret a defensar el que és nostre i anar amb el cap ben alt pel món” i “aquí us fem una proposta nova, que tenim la força de la il·lusió i la força del poble, gràcies a la qual podrem arribarem al Parlament”.

En el seu torn, Uriel Bertran ha agraït “l’esforç dels milers de voluntaris i adherits que han ajudat a fer una campanya austera basada en la força de la gent i el boca-orella” per donar a conèixer la proposta de SI, ja que no ha tingut el seu espai en els mitjans públics. En aquest sentit, Bertran ha denunciat el boicot informatiu que han rebut totes les forces polítiques, que no tenen representació parlamentària però que els ciutadans poden votar. “Fem una crida a la llibertat d’informació perquè els ciutadans rebem dels mitjans que paguem amb els nostres impostos la informació necessària”. Bertran ha instat els hospitalencs a que el 28 de novembre demostrin al món que “som un poble i podem caminar cap a la llibertat” i ha recordat que “fa quatre anys no teníem res per votar que meravellés al món, en canvi ara tenim una oportunitat històrica i cal que no ens deixeu sols. Ara ens juguem o més del mateix o un canvi de fons”. El desig del número 3 de SI per Barcelona és “portar el debat independentista al Parlament per trencar amb el sistema corrupte on s’han instal·lat en aquests trenta anys els polítics que ens han governat”.

El número dos per Barcelona, Alfons López Tena, ha fet balanç dels quatre mesos de l’existència de SI acceptant que “hem aconseguit un canvi de mentalitat” perquè “és la primera vegada a la històrica de Catalunya que les eleccions es fan sota el signe de si volem o no la independència”. Segons López Tena un estat propi és possible perquè “els canvis comencen per una minoria i d’aquí assoleixen una majoria social”. També ha apostat per un passar pàgina i acabar “amb les successives frustracions a les quals ens han portat els polítics en els últims quinze anys” i és que “no tenim allò que volem i no volem allò que tenim”. Així doncs, el candidat de SI ha posat de manifest que “a Madrid ja sabem que no ens volen” i només queda continuar per la via de la frustració permanent o bé apostar per la independència. En aquest sentit, Alfons López Tena ha afirmat que des de SI “volem la llibertat del nostre poble” i per tant “només entrarem al govern per fer la independència i, si no és així, ens quedarem a l’oposició i farem una oposició clara i sense dissimulacions” perquè “no volem formar part d’aquesta casta política que s’ha parasitat”.