dimecres, 14 de desembre del 2011

S.I. NO ASSISTIRÀ A LA FUNDACIÓ PRÍNCEP DE GIRONA.


SI no assistirà a la presentació de la Fundació Príncep de Girona per no legitimar la monarquia espanyola "corrupta".
Uriel Bertran: “Espanya ens roba i la monarquia espanyola també, cap independentista pot legitimar la monarquia espanyola assistint als seus actes o reunions”
Havent rebut una invitació de la Fundació Príncep de Girona per assistir a l’acte de presentació d’aquesta fundació el dimecres 14 de desembre al MNAC, amb Presència dels Prínceps espanyols, el diputat i secretari general de SI, Uriel Bertran, ha fet públic aquest matí que Solidaritat no assistirà a aquesta presentació ni tampoc a cap acte amb representants de la reialesa espanyola. Bertran ha emfatitzat que “des de l’independentisme no legitimem la monarquia espanyola” i “no anirem a un acte d’una fundació que el busca és rentar-li la cara a la monarquia espanyola a Catalunya”. A més, ha recordat que aquesta monarquia ha estat esquitxada per casos de corrupció fet que palesa que “Espanya ens roba i la monarquia espanyola també”.
Solidaritat ha reclamat a les institucions catalanes que no atorguin a la Fundació Príncep de Girona cap subvenció pública i les insta no formar part dels òrgans d’aquesta Fundació i tampoc de cap altra.
L’executiva de SI ha acordat per unanimitat els següents punts:
1. Que cap representant de l’organització ni membre electe assistirà a aquest acte.
2. Solidaritat no assistirà a cap acte amb presència de representants de la reialesa espanyola, la qual no reconeixem, ni tampoc a cap esdeveniment de la Fundació Príncep de Girona.
3. Solidaritat reclama a les institucions catalanes que no atorguin a la Fundació Príncep de Girona cap subvenció pública i les insta a no formar part dels òrgans d’aquesta Fundació, precaució elemental que llur dignitat exigeix tenint en compte que un membre destacat de la família reial està sent investigat per la Fiscalia Anticorrupció per presumpta apropiació indeguda de diners públics i altres presumptes delictes.
4. L’Executiva encomana al Grup parlamentari que ho vehiculi mitjançant iniciatives al Parlament de Catalunya