dissabte, 17 d’agost del 2013

ANGUS MCNEILL (ESCÒCIA): CAL UNA DATA I UNA PREGUNTA CLARA PEL REFERÈNDUM CATALÀ.

A vegades, no moltes, alguns polítics parlen clar.
Cal destacar la presència d' Angus Mc Neill (SNP- Escòcia) a Prada i l' objectiu clar: CAL UNA DATA I UNA PREGUNTA CLARA PEL REFERÈNDUM CATALÀ, en cas contrari ningú es pren seriosament aquest procès català per la independència.
Fa temps que ho diem (també de cara als països estrangers CAL UNA DATA I UNA PREGUNTA CLARA), no podem esperar més fent la puta i la ramoneta.
La coalició política SI fa temps que insisteix en la data i en la pregunta i nosaltres també veiem des de fa temps que és un punt clau.
Us afegim un article d' avui sobre aquest fet, de Nació Digital:

XLV Universitat Catalana d'Estiu

per Jordi Palmer

Angus McNeill: «Cal data i pregunta per demostrar que el procés va de debò»

El portaveu de l'SNP al Parlament de Westminster apunta que a Escòcia “el referèndum l'hauríem fet igualment sense permís”

El parlamentari defensa que el futur de Gibraltar “el decideixin els gibraltarenys”

, Prada de Conflent | Actualitzat el 17/08/2013 a les 17:43h
El portaveu de l'SNP al Parlament britànic, Angus McNeill Foto: Jordi Palmer / Nació Digital
Angus McNeill, portaveu del Partit Nacional Escocès (SNP) al Parlament britànic, ha defensat el desenvolupament del procés escocès tot assenyalant que el que “demostra que el procés va de debò” és “fixar la data i la pregunta”. En declaracions en el marc de la 45a edició de la Universitat Catalana d'Estiu, on el parlamentari ha conferenciat sobre el cas escocès, McNeill ha afegit que tot i que el referèndum escocès s'ha pactat amb el govern britànic, la intenció era “fer-lo igualment”.
De fet, segons McNeill, l'acord entre Cameron i Salmond per convocar el referèndum “no és un acord de permís, sinó de reconeixement d'allò que anava a passar, perquè el referèndum l'hauríem fet igualment sense permís”, perquè “un cop has votat, en democràcia ja té validesa”.
Tot i passar de puntetes sobre el procés català, McNeill ha insistit en la necessitat de fixar la data del referèndum i en el fet que la comunitat internacional podria acceptar la consulta malgrat la negativa del govern espanyol, adduint responsabilitat democràtica: “Sí es fa el referèndum i guanya el sí, Espanya ho haurà d'acceptar com a país democràtic que és”.
Quan al futur d'una Escòcia independent com a membre de la Unió Europea, el membre de l'SNP ha assegurat que no tindria sentit sortir de la UE: “El meu passaport ja diu que sóc ciutadà europeu, i no te sentit que et facin fora pel fet de canviar el centre de poder a nivell local de Londres a Edimburg”. A més, ha considerat que una Escòcia independent podria defensar millor el seu dret a ser europeus en el marc d'un hipotètic referèndum britànic per abandonar les institucions europees.
Pel que fa a l'actual conflicte amb Gibraltar, McNeill ha expressat que la qüestió no s'ha de decidir a Londres ni a Madrid, sinó que “el futur l'han de decidir els gibraltarenys”.

1 comentari:

MonedasDeJudas ha dit...

Reinaldo dos Santos, el profeta de América tiene mas de 900.000 seguidores y tiene numerosos aciertos en su haber.

Reinado dos Santos en su página de Facebook en inglés nos deja una curiosa profecía sobre la independencia de Cataluña (una región de España), una indepedencia que se obtendría de forma cruenta:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=402111729874454&set=a.385733271512300.92274.378843255534635&type=1

Un dia, está previsto que Cataluña logre la independencia respecto a España. Desafortunadamente, España no lo permitirá. Mucha gente hará muchos sacrificios y muchos perderán sus vidas in la lucha por la independencia (de Cataluña) respecto a España.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=432602386825388&set=a.385733271512300.92274.378843255534635&type=1

Un día estos tres territorios (regiones) se independizarán de España: Aparecen las banderas de las comunidades autonómicas del Pais Vasco (entiendo que RdS no incluye a Navarra, aunque igual me equivoco pero muchos nacionalistas vascos consideran a Navarra parte de Euskal Herria al igual que 3 provincias ubicadas en francia ), Cataluña y Las Islas Canarias.

Profecia de Reinaldo dos Santos: Independencia para Catalunya Independence for Catalonia CAT SPA ENG