diumenge, 8 de febrer del 2015

MÉS ENQUESTES SOBRE EL NOU LERROUXISME ESPANYOL.

Les enquestes sempre han condicionat les votacions, arreu del món, però el cas espanyol es passa de frenada. Un partit que no té cap regidor ni s' ha presentat mai a cap elecció municipal (Podemos), totes les enquestes diuen que guanyarà a Espanya.
Que els vagi bé als espanyols, és el seu problema. Si no s' ha reformat res a Espanya és perquè els poders espanyols no ho han volgut mai (ens podem repassar el segle XVII, XVIII, XIX i XX espanyols). I ara ja ha passat l' època de reformes, ara potser és època dels populismes. L' impresentable de Lerroux estaria content.
Aquí els únics que sobrem som nosaltres i cal que marxem. El País amb aquestes enquestes acabarà de fer la feina "espanyola". Sorprèn que ja no preguntin per la intenció de vot als partits catalans, potser ells tenen més clar que nosaltres que ja no hi som.
Directe.cat ho explicava així:  

#nouLerrouxisme Podemos, Ciudadanos i UPyD amb majoria absoluta

Segons la cuina de l’enquesta de PRISA, les tres forces polítiques de l’àmbit populista obtenen un 45% del vots, el que els donaria una àmplia majoria absoluta


Segurament els que manen a la capçalera del diari El País s’han passat de frenada i no s’han adonat que amb les dades que publiquen, Podemos(27,7%), PP(20,9), PSOE(18,3), Ciudadanos(12,2), IU(6,5) i UPyD(4,5) emergeix una alternativa de govern populista que supera sobradament un govern d’unitat nacional format pels dos partits que s’han repartit el poder a Espanya des de la transició. Per primer cop PP i PSOE amb un 39,1% del vots no sumen ni majoria absoluta i no superen un acord entre Podemos i Ciudadanos (39,9), i si hi sumem el partit de Rosa Díaz el resultat arriba clarament a la majoria absoluta amb un 44,4%. Algú pot dir que la suma dels partits populistes o Lerrouxistes és impossible veient els seus programes, però tot és més fàcil del que sembla, podrien fer un govern estable, la suma de Podemos, Ciudadanos i UPyD és l’única que suma una clara majoria absoluta.  

 


Què separa Podemos/Guanyem de Ciudadanos i UPyD?

Segurament molt poques coses, tant sols discrepen en el tema de la llengua, mentre els primers passen del problema, no existeix, els segons i els tercers utilitzen la llengua per forjar una greu mentida que els permet aconseguir milers de vots a Espanya i que situen la formació de Rivera en el quart lloc de les estat.