dissabte, 29 de juliol de 2017

LA GENERALITAT REGISTRA DENUNCIA PELS INTERROGATORIS DE LA GUÀRDIA CIVIL.

La Generalitat registra la denúncia als jutjats pels interrogatoris de la Guàrdia Civil
La denúncia es dirigeix a uns agents concrets del cos i a totes les persones que hi han col·laborat o hi han tingut alguna relació
La Generalitat ha registrat avui al jutjat d’instrucció de Barcelona en funcions de guàrdia la denúncia contra la Guàrdia Civil pels interrogatoris que ha dut a terme pel referèndum de l’1 d’octubre. La denúncia es dirigeix a uns agents concrets del cos i a totes les persones que hi han col·laborat o hi han tingut alguna relació.
Concretament, el govern denuncia cinc possibles delictes: obstrucció de la justícia, usurpació d’atribucions, falsedat en document oficial, violació de secrets i violació dels drets individuals.
Aquesta setmana, la Guàrdia Civil ha interrogat sis alts càrrecs del govern pels preparatius del referèndum, a més del coordinador del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena. Els càrrecs citats a declarar han estat el secretari general de Presidència, Joaquim Nin, el director general d’atenció ciutadana, Jordi Graells, el director general de comunicació, Jaume Clotet, el director general de Difusió de la Generalitat, Ignasi Genovès, i la cap de comunicació del departament d’Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Anna Molas.
El portaveu del govern i conseller de Presidència, Jordi Turull, ha fet pública la denúncia. Turull va explicar que el govern estudiava les accions que havia d’emprendre contra l’actuació de la Guàrdia Civil.
Hem presentat denuncia contra els responsables dels interrogatoris de la Guàrdia Civil pel @referendumpacte . Defensem la democràcia !!
El conseller de Justícia, Carles Mundó, va revelar l’escàndol de les citacions de la Guàrdia Civil, que es contradeien amb les explicacions que havia donat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Els partits independentistes han exigit que el ministre de l’Interior espanyol, Juan Ignacio Zoido, i el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, compareguin al congrés espanyol, mentre que la CUP ha convocat una concentració dilluns a les dotze davant de la caserna policial al carrer Travessera de Gràcia de Barcelona.