dimecres, 8 de novembre del 2017

VAGA DEL 8 DE NOVEMBRE: CAPACITAT DE COL.LAPSAR EL PAÍS.

La vaga d' avui dimecres 8 de novembre, ha tingut alguns elements nous, s' ha vist una remuntada d' ànims després dels empresonaments i exili de part del Govern Català (i la legitimitat del Govern), hem vist la coordinació dels CDR i també ha posat damunt la taula la possibilitat de col.lapsar de manera efectiva del país o de punts i comunicacions claus amb una estructura des del carrer mateix i molt eficaces.
Coincidim en l' anàlisi que en feia avui un article del Món:


La jornada de vaga ha servit, sobretot, per demostrar al govern espanyol -i bastant més enllà- que l'independentisme social té la capacitat de col·lapsar el país i, a més, prou determinació com per fer-ho. En tant que vaga, la jornada del 8 de novembre ha tingut un seguiment molt desigual, des dels màxims de la universitat fins als mínims de la indústria, però ha sí que ha aconseguit demostrar que l'aplicació del 155 no ha fet minvar la mobilització social a Catalunya. Les eleccions del 21 de desembre no seran un camí planer.

Madrid ha aconseguit escapçar les institucions catalanes, amb tot el desconcert ciutadà que això comporta, però aquest dimecres ha quedat clar que les xarxes de mobilització social tenen plena capacitat de funcionament i una estructura, a peu de carrer, que les fa molt eficaces. El conflicte entra en una fase horitzontal que substitueix -almenys de moment- la lògica del Govern i el Parlament.


Indirectament, la vaga també ha tingut l'efecte d'esmorteir informativament les discrepàncies entre els partits del bloc republicà, que han estat incapaços de traslladar a les llistes l'impuls unitari del carrer. Queda un mes i mig i a l'independentisme li costa donar la imatge de força compacta que necessita per guanyar.