divendres, 19 d’octubre del 2007

ESTAT CATALÀ I ELS FETS DE PRATS DE MOLLÓ (VALLESPIR)- CATALUNYA DEL NORD.

ESTAT CATALÀ I ELS FETS DE PRATS DE MOLLÓ (VALLESPIR)- CATALUNYA DEL NORD.
El 4 de novembre farà 81 anys dels Fets de Prats de Molló (Vallespir). En aquell moment un grup de dirigents catalans, encapçalats per Francesc Macià (fundador d´ESTAT CATALÀ i després President de la Generalitat de Catalunya) van organitzar un exèrcit català de voluntaris amb l´objectiu d´alliberar Catalunya i convertir Catalunya en un país lliure i independent, com ja ho havia estat uns segles abans.
El 4 de novembre del 1926, Francesc Macià i els seus voluntaris van ser detinguts i empresonats, però l´alliberament frustat de Catalunya que en aquell moment podia considerar-se un fracàs es va convertir en un fet positiu utilitzant el judici contra Macià i els voluntaris catalans a París com un aparador per internacionalitzar el fet català i la identitat catalana. Tots els diaris europeus van parlar dels catalans i van escoltar allò que demanaven els catalans.
Avui, 81 anys després, ESTAT CATALÀ continua participant i afegint-se als actes en memòria d´aquells fets i donant suport a l´IPECC, entitat organitzadora d´aquest XVIII retrobament català a Prats de Molló.
No podia ser d´altra manera, ESTAT CATALÀ és el partit històric de l´independentisme català, va ser fundat el 1922 pel mateix Francesc Macià i fa 85 anys que es manté ferm en la lluita per la independència dels Països Catalans.
Han passat 81 anys, però encara necessitem ensenyar als europeus qui som i explicar què volem fer amb el nostre país, també necessitem internacionalitzar la identitat catalana com es va fer ara fa 81 anys perquè els processos oberts per altres nacions sense estat d´Europa (Escòcia, Flandes, Euskal Herria) puguin anar en benefici de tots i tots junts puguem fer força en la mateixa direcció (els Països Catalans, Còrsega, Sardenya, Galicia). El moment històric és important perquè altres nacions sense estat europees amb una recuperació de la seva identitat menor és poden afegir veient aquests referents (Bretanya, Occitània, País de Gal.les …). La internacionalització dels sentiments catalans d´acabar amb la dependència és tant o més important ara que fa 81 anys i a més a més podem aconseguir una veritable Europa dels pobles i no dels estats colonials actuals, més adient amb la realitat dels ciutadans europeus.
ESTAT CATALÀ agraeix a la Vila de Prats de Molló (Vallespir), a les institucions presents de la Catalunya del Nord i a l´IPECC l´organització d´aquest acte per recordar uns fets tant importants per la Catalunya contemporània.
ESTAT CATALÀ es compromet a treballar per la internacionalització de la identitat catalana com va fer el partit fa 81 anys per aconseguir la independència i ser un país lliure d´Europa.