divendres, 19 d’octubre del 2007

La Llengua Catalana està en aquests moment en ple retrocés.

La Llengua Catalana està en aquests moment en ple retrocés.
Solament un 37% de la població de Catalunya la utilitzem com a llengua social i de comunicació, que traduït en xifres vol dir 2.700.000 persones respecte d’un cens total de més de 7.200.000.
Diferents estudis realitzats per Omnium Cultural, l’Institut d’Estudis Catalans, el Departament d’Educació, la Plataforma per la Llengua, i lingüistes que treballen en diferents àmbits socials coincideixen en que, de no produir-se un canvi de tendència en la població que viu a Catalunya, d’aquí a menys de vint anys, la Llengua Catalana serà una llengua residual, i que a més comportarà la pràctica desaparició de Catalunya com a nació, perquè haurem perdut el nostre principal llegat històric i de cohesió, la LLENGUA.
Per això des d’ESTAT CATALÀ et convoquem el dissabte 20 d’octubre a les 18:00 h. al Cercavila pel Carrer de Sants i a la lectura del Manifest i intervenció de l’escriptor Víctor Alexandre a les 19:00 h. a la Plaça Bonet i Muixí, dins dels actes del IX CORRELLENGUA organitzat per la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL).




Des d’ESTAT CATALÀ et convidem a la XV DIADA CASTELLERA dels CASTELLERS DE SANTS, el diumenge 21 d’octubre a les 12:00 h. a la Plaça Bonet i Muixí, amb la participació dels CASTELLERS DE SANTS, els CASTELLERS DE SANT CUGAT i els JOVES CASTELLERS DE SITGES.
Les nostres festes populars són un element important de referència per poder integrar a la societat catalana, a aquelles persones que no tenen present, per desconeixement, la identitat pròpia de la nostra Nació.