dilluns, 9 de febrer del 2009

CONCENTRACIÓ EN SUPORT A NÚRIA PÒRTULAS.


Concentració en suport de Núria Pòrtulas, a pocs mesos del judici.

El fiscal li demana cinc anys de presó per indicis de col·laboració terrorista
Avui fa dos anys que Núria Pòrtulas fou detinguda a Girona sota la llei antiterrorista i empresonada a Soto del Real durant quatre mesos, d'on va sortir en llibertat sota fiança. La jove és pendent de judici, que s'ha de celebrar en els pròxims mesos, segons que ha dit a VilaWeb el seu advocat Benet Salellas. Una concentració convocada a la subdelegació del govern espanyol a Girona en reclamarà l'absolució i condemnarà 'la repressió dels moviments combatius'.


El fiscal ha demanat cinc anys de presó per a Núria Pòrtulas per indicis d'un delicte de col·laboració amb el terrorisme, el més lleu en casos de terrorisme, segons que ha dit Salellas . Les proves es basen en l'interrogatori a deu mossos d'esquadra, cos que va fer el gruix de la investigació, malgrat que el departament d'Interior sempre ha negat tenir res a veure amb la imputació de Pòrtulas, diu Salellas.

El fiscal acusa la jove de ser part d'un grup de suport a Juan Antonio Sorroche, de Sarrià de Ter, un jove anarquista que fou absolt a Itàlia d'integració a grup terrorista. La sentència absolutòria de Sorroche serà la principal prova aportada per Salelles per a demostrar la innocència de Pòrtulas. 'No neguem que la Núria formés part d'aquest grup', però l'únic que va fer fou organitzar concentracions de suport, diu l'advocat. Salellas es mostra 'realista': 'Som en un tribunal molt especial (Audiència nacional espanyola), on no tenir proves per inculpar algú no és una garantia d'absolució. Hi ha interessos polítics, com ja s'ha vist en altres casos'.