diumenge, 13 de desembre del 2009

13-D VOTA PER LA INDEPENDÈNCIA DEL NOSTRE PAÍS.

A les nou d'aquest matí s'han obert els col•legis per les consultes independentistes.

Un total de 700.000 catalans de 166 municipis estan cridats a votar sobre la independència de Catalunya aquest diumenge 13 de desembre. Els votants tenen l'oportunitat de respondre a la pregunta 'Està d'acord que la nació catalana es converteixi en un Estat de dret, independent, democràtic i social integrat a la Unió Europea?'. Les consultes tenen lloc en 29 comarques i Osona és la que concentra més pobles on es fan consultes, un total de 34. Sant Jaume de Frontanyà s'ha avançat a la resta de municipis i aquest dissabte ja ha celebrat la seva consulta en què la majoria dels veïns van apostar per la independència.
Els votants més matiners han estat els de Vic i Sant Cugat del Vallès. Ho han fet a les nou en punt. A Vic, el primer votant ha estat un jove de 18 anys, en David, que votava per segona vegada després de fer-ho a les anteriors eleccions europees. Ha dipositat la seva papereta a la mesa del Temple romà de Vic. Osona és la comarca que concentra més pobles on avui es fa la consulta amb 52 col•legis i 122 meses i un total de 117.932 persones amb dret a vot, que representen un 95% de la població de la comarca.

Per la seva banda, el municipi de Sant Cugat del Vallès, amb 60.000 habitants, és el més gran dels 166 municipis que estan cridats a les urnes per pronunciar-se sobre la independència de Catalunya.

De moment, no hi ha incidents als col•legis de Sant Cugat del Vallès i Vic i les votacions s'estan portant a terme amb tota normalitat en aquestes dues poblacions i també a la resta de municipis d'arreu de Catalunya