dissabte, 13 de març del 2010

ACTE EN DEFENSA DELS DRETS HUMANS AL SÀHARA OCCIDENTAL.


AVUI DISSABTE 13 A LES 19:00 a SITGES , a l´Edifici MIRAMAR, hi haurà un acte sobre el SÀHARA OCCIDENTAL i la repressió en aquest territori ocupat.

El protagonista de la jornada serà El Bekay, jove sahrauí que va participar a la intifada del maig del 2005.
Aprofitant que hi havia una visita d’observadors internacionals als territoris ocupats, la població sahrauí, de forma pacífica, va sortir al carrer amb banderes de la República Àrab Sahraui Democràtica i cridant a favor del referèndum d’autodeterminació i d’un Sàhara lliure. El Bekay, junt amb d’altres joves, va ser detingut i cruelment torturat, obligant-lo a exiliar-se. El fet de tenir-lo entre nosaltres és una oportunitat per escoltar la realitat dels drets humans al Sàhara Occidental.
Com a novetat, Sitges veurà el naixement de la nova associació Resistència Sahrauí, que té per objectiu donar suport als defensors dels drets humans sahrauís i als activistes dels territoris ocupats. L’associació gestionarà recursos pel manteniment de la causa sahrauí i donarà suport als professionals que puguin actuar en la defensa dels drets i dels interessos dels sahrauís. Finalment, Resistència Sahrauí desenvoluparà iniciatives que afavoreixin el intercanvi cultural, polític, econòmic i social entre el poble sahrauí i el poble català.
La vetllada comptarà, també, amb la participació de Cristina Navarro, jurista, amb una llarga experiència com a observadora en els judicis, el procés legal, la tutela judicial o la administració de justícia del Marroc contra la població sahrauí o els defensors dels drets humans. També és experta sobre la situació dels drets humans i les llibertats fonamentals al Sàhara Occidental ocupat.