diumenge, 18 de setembre del 2011

PALESTINA DEMANARÀ EL RECONEIXEMENT A L´ONU.


El president de l'Autoritat Palestina, Mahmud Abbas, ha partit aquest diumenge cap a Nova York per participar en la 66a sessió de l'Assemblea General de l'ONU, on plantejarà la petició de reconeixement de l'Estat palestí.

"L'agenda del president és plena de reunions, ja que molts dels països que participaran en la sessió han sol·licitat escoltar la posició palestina abans del discurs d'Abbas", ha explicat el ministre d'Afers Estrangers del govern cisjordà, Riyad al Malki, en declaracions a la ràdio 'Voice of Palestine' recollides per l'agència de notícies oficial palestina, WAFA.

Abbas sotmetrà a votació la proposta a l'Assemblea, on previsiblement serà aprovada, i després la plantejarà al Consell de Seguretat de l'ONU, màxim organisme decisori, on és probable que els Estats Units exerceixin el seu dret de veto per impedir-ne l'aprovació.

Acompanyen Abbas el seu portaveu, Nabil Abu Rdainah; el secretari general de l'Organització per a l'Alliberament de Palestina (OAP), Iàsser Abed Rabbo; el negociador cap de l'OAP, Saeb Erakat; i el diputat àrabo-israelià a la Knesset, Ahmed Tibi.