dimecres, 27 d’abril del 2011

EN MEMÒRIA D´EN PERE ARTUR FORNÉS, ASSASSINAT AL PAÍS VALÈNCIA.


SI demana un minut de silenci en el partit d´avui en memòria del jove assassinat per cridar “Visca el Barça!” a Valencia
27/04/2011
La matinada del passat dijous 21 d’abril Pere Artur Fornés Vergara, de 25 anys va ser assassinat a mans d’un home que, sense previ avís, va respondre amb una ganivetada mortal al crit de “Visca el Barça” del jove de Pedreguer (Marina Alta). L’informe policial revela que l’agressor va atacar “ de forma sorpresiva i sense previ avís” i no com a conseqüència d’una baralla tal i com havien apuntat alguns mitjans de comunicació.
Davant d’aquests fets, Solidaritat Catalana per la Independència demana que durant el partit de futbol que jugaran avui el Futbol Club Barcelona i el Real Madrid es guardi un minut de silenci en record d’aquesta víctima. El cap de llista de Barcelona, Santiago Espot, ha instat a la junta directiva del club barceloní a que facin “tot el possible i es responsabilitzin” de dur a terme aquest petit record del jove els minuts abans d’iniciar el partit de demà.

dissabte, 23 d’abril del 2011

UN BON LLIBRE PER SANT JORDI


Hi ha moltes possibilitats de comprar un bon llibre aquest Sant Jordi, aquests darrers mesos han sortit bones publicacions.
Però us aconsellem aquest llibre que adjuntem perque calia un llibre que deixi constància de la feina feta a les consultes sobre la independència de Catalunya i la seva extensió internacional.
Té un bon recull de fotografies i també un bon resum de la tasca internacionalitzadora duta pel conjunt d´observadors internacionals a les consultes.

Bona lectura.

dimarts, 12 d’abril del 2011

DESALLOTGEN ACAMPADA DAVANT DEL PARLAMENT.


Com sempre l´Ajuntament de Barcelona utilitza les normatives ciutadanes quan no li escau el que es manifesta. Però en aquest cas a més a més hi ha en joc la llibertat d´expressió dels ciutadans i ciutadanes.

Mossos i Guàrdia urbana desallotgen Solidaritat de la Ciutadella.

Ahir al vespre, passades les deu, mossos i guàrdia urbana van començar a desallotjar per la força l'acampada que es feia de suport a la votació de la llei de declaració d'independència que avui es debat al parlament.
Els concentrats, entre els quals els tres diputats i nombrosos militants de Solidaritat per la Independència, demanaven que no s'aprovessin les esmenes a la totalitat a la llei, presentades per PP, PSC i Ciutadans, que es votaran demà. La guàrdia urbana féu fora tota la gent que hi havia al recinte, llevat dels tres diputats independentistes, que han passat la nit al parc.

Tant els desallotjats com els diputats han dit que la concentració continuaria avui i demà, fins que no es votin les esmenes. Els tres diputats ja van tenir una topada amb la guàrdia urbana ahir al migdia, que els va instar a mirar de dissuadir els acampats.

dissabte, 9 d’abril del 2011

OBSERVADORS INTERNACIONALS PEL BON FUNCIONAMENT DE LES CONSULTES A CATALUNYA


Mig centenar d'observadors internacionals vetllarà pel bon funcionament de la consulta

El sistema informàtic detecta la possible duplicitat de vots

Alemanya, Flandes, Escòcia i el País Basc són alguns dels llocs de procedència dels cinquanta-un observadors internacionals que aquest diumenge vetllaran per el bon funcionament i la transparència en la consulta sobre la independència a Barcelona. En total, hauran estat 150 els observadors que hauran estat a Catalunya en les diverses onades de consultes celebrades.

Jan Jambon, portaveu del NV-A flamenc, s'ha mostrat molt orgullós que la delegació flamenca sigui tant àmplia, amb tretze membres. En una conferència de premsa avui s'ha difós, a més, un missatge en vídeo per part del líder del NV-A, Bart de Weber. Parlant en català, ha afirmat que des de Flandes estaran 'colze a colze amb el poble de Catalunya'. 'Esperem finalitzar de manera pacífica aquesta lluita democràtica, molta sort i Visca Catalunya', ha conclòs. En quant a la celebració de la consulta, Jambon, que actuarà per tercera vegada com a observador, ha assenyalat: 'Les meves expectatives és que demà veurem el mateix nivell de transparència, democràcia i determinació'.

Entre els observadors també hi haurà el catedràtic de lingüística per la Universitat Autònoma de Madrid, Juan Carlos Moreno. 'Moltes vegades he comentat per necessitat democràtica a Madrid i en d'altres àmbits sobre el dret d'autodeterminació dels pobles basc, gallec i català', ha explicat. 'M'han respost que era un fet impossible, que comportaria un trencament o quelcom semblant a una guerra civil, sempre amb idees apocalíptiques', ha afegit. 'Tanmateix ara es demostra que això es pot fer de manera pacífica, cívica', ha recalcat.

D'altra banda, per part del País Basc hi ha representants del PNB, d'EA i de l'esquerra abertzale, que han expressat el desig que prosperi allà una consulta de magnitud semblant a la que s'ha fet arreu de Catalunya, tot i que no obliden intents com el celebrat a Gernika. Galícia, el sud del Tirol, Dinamarca, Sardenya, Còrsega, Uganda, Puerto Rico o Turquia són altres indrets de procedència dels observadors.

dijous, 7 d’abril del 2011

S´INTENTA PREVENIR UNA EXPLOSIÓ D´HIDRÒGEN A FUKUSHIMA.



Una informació que cal seguir, perquè els despropòsits de l´empresa TEPCO, però també del govern japonès i de les empreses nuclears europees i nord-americanes no sabem on poden arribar.

VILAWEB: El Japó intenta prevenir una explosió d'hidrogen a la planta nuclear de Fukushima

08:0107.04.2011

Tòquio (ACN).- Després d'aturar el vessament d'aigua radioactiva al mar, el Japó se centra ara en intentar evitar una nova explosió a la planta nuclear de Fukushima, destruïda pel terratrèmol i el tsunami posterior de l'11 de març, a causa d'una acumulació d'hidrogen. Per fer-ho, els equips d'emergència estan bombejant nitrogen a l'interior del reactor on s'ha detectat el problema, un dels sis del complex, tots ells danyats pel terratrèmol. El pitjor desastre nuclear mundial en 25 anys ha agitat el debat de la seguretat nuclear arreu del planeta.