dissabte, 8 de febrer del 2014

GONZÁLEZ, AZNAR, HOMS I ALTRES CORTINES DE FUM.


Aquesta setmana  les noticies polítiques ens han confirmat una cosa que era evident: al PP continua manant (i molt ¡) Aznar i la FAES i al PSOE continuen manant (i molt¡ ) Felipe González i el seu fidel acompanyant Alfonso Guerra.
Allà lluny, els anys 1975-76 es va fixar un “ordre” polític espanyol que no ha canviat gens. Algú creu que en Rajoy continuarà fent de president si la FAES no vol? Algú pensa que Rubalcaba seguirà sense el vist-i-plau d’en González? O que el seu substitut/a (Susana Diaz, per exemple) podrà ser president sense el seu suport?
Un bon amic nostre, ens comentava ahir que el problema del PSOE (de cara a Espanya) no és que en algun moment hagi donat un toc sospitós de catalanisme sinó que mai ha estat socialista.
I aquí estem, intentant “negociar” amb un poder espanyol totalment immobilista, estan d’ acord en tot: no es por reformar la constitució (si ho diuen des d’ Europa és una altra cosa), no es pot fer cap “consulta”, no es pot qüestionar la monarquia, ni els bancs…
La setmana passada ens va confirmar tot això en González (entrevista cara a cara amb en Mas) i ens deia (si algú no ho tenia clar) que cap govern espanyol (ni PP ni PSOE) pot acceptar una consulta (més sintonia imposible). Ens diu que estem fora de la constitució si votem i que hem de ser “solidaris” amb els altres territoris.
Però tot això, evidentment, amb una cara de “bon rollo” al començament i una cara de “padrino” al final.
Hem superat la primera fase de les garrotades contra els catalans (nazis, tancats, separadors de families, insolidaris, hòbits, etc.) als seus mitjans “objectius” i ara hem passat a la segona fase, de “bon rollo” ja que ells són “dialogants”. I per a la segona fase ens presenten un personatge (dirigent  a l’ ombra) que va començar les privatitzacions, les reformes, el desmantellament de grans empreses estatals, que va estar implicat en el GAL, sembla que ningú recorda ara la seva intervenció en el referèndum de l' OTAN, coneixedor del cas Roldan, Ibercorp … i que cobra una pensió vitalicia i a més cobra d’ una empresa 126.500 euros anuals. Aquest personatge explica als catalans que no podem votar perquè estem fora de la llei. Impressionant ¡ L' altre que diu que estem fora de la llei (Aznar) té una altra pensió vitalicia i cobra 200.000 euros anuals d' ENDESA.
Per acabar-ho d' adobar González va fer un intent d’ entrar en un tema perillós: els Balcans.
Algú pot creure que serveix d’ alguna cosa seguir a Espanya. Algú pensa de veritat que els interlocutors “bons” són el rei (el “campechano”) i el Gonzàlez (el “dialogante”). Si aquests són els “bons”, ja no cal parlar dels “dolents”.

Mentre passen aquests fets surrealistas,  ningú explica que no hem de ser "solidaris" per decret, obligats a ser solidaris amb qui ells creuen necessari, i sense  límit de temps ni de percentatge (podem ser “solidaris” segles i segles, no hi ha final). Tampoc expliquen què han fet a Andalusía i a Extremadura durant els gairebé 30 anys que han governat. Ningú els ha demanat comptes. Nosaltres hem estat “solidaris” però ells han governat, què han fet per a canviar les coses?

Només ens faltava la Sra. Susana Diaz (potser és la que substituirà en Rubalcaba) que ens vingui a explicar que no podem marxar i que ells ja reformaran el Senat. El que han de fer és tancar el Senat i s’ estalviaran uns sous i un manteniment inútil d´una cambra que només la van crear per fer bonic i acontentar al món dient que tenen dues cambres legislatives.

No ens calen ni els del “mal rollo” (FAES) ni els del “bon rollo”. No ens hem de desviar del tema: la nostra feina és fer el referéndum del 9 de novembre, guanyar-lo i veure de quina manera podem fer una DUI (Declaració Unilateral d’ Independencia) per part del Parlament Català, treballar majories, i preparar des d’ ara els reconeixements internacionals.
No ens podem despistar amb els Navarros, amb una reforma del Senat i una reforma impossible de la constitució, ni amb una reforma fiscal (peix al cove), ni amb la publicació de balances fiscals (amanides previament i divulgades entre milers de dades econòmiques perquè la majoria no entengui res), ni amb si voten els catalans o els espanyols.
Si us plau no ens despistem. Ells mateixos ens ho diuen ben clar: en Gonzàlez diu que hem de convéncer 2/3 parts del Congrès espanyol (això no ho pot fer ningú que no sigui el PP-PSOE) i en Margallo diu que ells NO PODEN fer cap reforma, que als catalans/es només ens queda fer una DUI. Margallo mateix ho confirma.