divendres, 31 de gener del 2014

S.I. INSTA LA GENERALITAT A DESOBEIR.

El TSJC ha sorprès establint la utilització mínima del castellà sense esperar el que digui el Constitucional.
L' actuació contra la llengua catalana sembla que no té aturador, no és estrany que algunes entitats i partits han demanat la desobediència.
També "Defensem l' Escola en català" s' ha posicionat clarament en contra i SI ha instat a la Generalitat a desobeir les sentències que imposen el castellà.
Els que vivim a Catalunya sabem que hi ha escoles que aquest 25 % en castellà ja el superen, potser caldria legislar sobre aquestes escoles i no sobre les denuncies dels de sempre, amb els interessos de sempre (i que tots sabem sobradament).

MARXEM JA ! No tenim més temps per perdre en coses absurdes com els atacs del Govern espanyol al català.

SI insta la Generalitat a desobeir les sentències judicials que volen imposar el castellà a l'escola




Nou cop judicial a la immersió lingüística. Avui s'han conegut diverses interlocutòries del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, mitjançant les quals el TSJC preten establir la utilització mínima del castellà un 25 per cent de l’horari lectiu.
Davant d'aquest nou atac al sistema d'immesió lingüística, un sistema d'èxit acadèmic i de cohesió social exemplars, Solidaritat Catalana per la Independència insta la Generalitat de Catalunya a desobeir les sentències judicials que pretenen imposar el castellà a les escoles catalanes.
Tanmateix, SI recorda que l'actual Llei d'Educació de Catalunya (LEC) no blinda el sistema d'immersió lingüística. Cal que el Parlament de Catalunya aprovi una nova llei que blindi de forma explícita el model, com la que va impulsar Solidaritat el 2011 sota el títol “Defensem l’Escola en Català” i que comptà amb el suport de més de 200.000 signatures.

Recordem que aquest atac s'emmarca dins l'estratègia de genocidi cultural que el Govern espanyol està portant a terme arreu dels Països Catalans:  la denominació de LAPAO a la Franja, l'asfíxia de l'ensenyament o el tancament de les emissions radiotelevisives a les Illes i al País Valencià, són motius que mostren que tenim molta pressa per assolir la independència de tota la Nació.