dissabte, 18 de gener del 2014

LES ESTELADES TAMBÉ AL DAKAR.

Fins i tot a Xile, alguns catalans i catalanes expliquen qui som i què volem.
Cal que ens expliquem al món i l' actitut dels catalans i catalanes a Xile és molt important.
La presència al Dakar és una bona excusa. Felicitats.


Expatriats catalans a Xile reben els pilots del Dakar amb estelades


Membres de l'ANC-Xile amb les estelades al punt d'arribada del Dakar 2014. Foto: Laia Tort 

Noticia de Nació Digital.
Un grup d'expatriats catalans a Xile, aplegats a l'entorn de la sectorial xilena de l'ANC, s'han desplaçat aquest dissabte a Valparaíso per rebre-hi els pilots participants al Dakar amb estelades, en tant que és la ciutat on s'hi realitzen les voltes d'honor i hi té lloc el lliurament dels premis, amb la preceptiva pujada al podi dels guanyadors.

Una de les participants en l'acció propagandística, Laia Tort, explica a Nació Digitalque no han tingut cap inconvenient per situar-se ben a prop de la línia d'arribada, aconseguint difondre el procés català entre els curiosos: "No hem tingut cap problema. De fet, quan hem arribat molta gent ha vingut a fer-se fotos amb nosaltres i a preguntar." A més, quan feien les proves de so, "com que estàvem situats just a davant, ens han preguntat d'on eren aquestes banderes, i ho han explicat a tothom per megafonia".

A més, explica Tort, expatriada a Xile per motius de feina, també els han entrevistat des de l'Agència France Presse, amb la particularitat que "la càmera també era una noia catalana".

Les estelades, doncs, acompanyaran l'èxit català aconseguit en aquest Dakar, amb les victòries de Nani Roma, Marc Coma i Laia Sanz. Es preveu que a mitjanit (hora catalana) sigui quan els pilots pugin al podi.

Membres de l'ANC-Xile amb les estelades al punt d'arribada del Dakar 2014. Foto: Laia Tor
t