diumenge, 8 de juny del 2014

CATALANS WANT TO VOTE

'Catalans want to vote', l'èxit que ha meravellat Europa

Han actuat per la mateixa causa més de 70 colles castelleres

 | Actualitzat el 08/06/2014 a les 15:54h
 (recollit de Nació Digital). 
Les colles que han viatjat per Europa. Foto: Òmnium Cultural

La campanya reivindicativa 'Human Towers for Democracy - Catalans Want To Vote' ha arribat avui al seu punt culminant amb l'actuació simultània de més de 70 colles castelleres. Des de DiariCasteller.cat us hem ofert un minut a minut informatiu sobre un dels migdies intensos i històrics d'aquesta temporada castellera. Podeu consultar-lo aquí .

D'aquesta setantena d'agrupacions, set han ofert les seves construccions a capitals europees d'envergadura. És el cas dels Castellers de Vilafranca, que han actuat a Brussel·les (aquí, les dades); la Colla Vella dels Xiquets de Valls, a París (aquí, les dades); la Colla Joves Xiquets de Valls (aquí, les dades); els Xics de Granollers, a Berlín (aquí, les dades); els Xiquets de Reus, a Ginebra (aquí, les dades); els Bordegassos de Vilanova, a Roma (aquí, les dades); i els Castellers de Sants, a Lisboa (aquí, les dades).

L'èxit ha estat col·lectiu i l'etiqueta #CatalansWantToVote ha estat de les més utilitzades a Twitter durant el dia d'avui. Amb aquesta iniciativa, d'Òmnium Cultural, a Europa s'ha fet sentir la reivindicació del dret a decidir del poble de Catalunya.