dijous, 20 de novembre del 2014

EL COL.LEGI DE PERIODISTES CONTRA LA RODA DE PREMSA DE LA FISCAL MAGALDI.

Ja no ens sorprenen gaires coses dels estaments del poder espanyols, però ens ha sorprés l'actitut de la Fiscal en Cap de Barcelona, Ana Magaldi, en una roda de premsa on ha llegit un paper (no ha pogut aixecar gaire estona els ulls del paper), sense preguntes dels periodistes i sense preguntes en català.
Encara no entenem com els periodistes poden anar a rodes de premsa d' aquesta mena.
És molt d' agrair la denúncia del Col.legi de Periodistes de Catalunya contra aquesta roda de premsa. és un toc de dignitat que calia en un moment en què sembla que ens volen demostrar qui mana.


 

El Col·legi de Periodistes, contra la roda de premsa sense preguntes de la fiscal Magaldi

Convida els professionals a rebutjar aquestes pràctiquesEl Col·legi de Periodistes de Catalunya ha reaccionat de forma fulminant amb una condemna de la roda de premsa de la fiscal en cap de Barcelona, Ana Magaldi, que ha ofert una roda de premsa sense admetre tot seguit cap mena de pregunta.

L'entitat que agrupa la majoria dels periodistes catalans ha denunciat "aquesta pràctica restrictiva del dret dels periodistes a fer preguntes dins les seves competències com actors, servidors públics i facilitadors del dret a la informació de la ciutadania".
"No admetre preguntes per part del convocant -afegeix la nota del col·legi- pertorba la naturalesa d’una roda de premsa i menysté l’exercici professional i compromès del periodisme en un estat democràtic de dret.
Finalment, l'entitat ha demanat que "davant l’ús i la proliferació d’aquest tipus de convocatòries impròpies, suggerim el seu rebuig generalitzat per part dels periodistes, en defensa de la dignitat professional".