dimarts, 15 de gener del 2008

Té sentit votar en unes eleccions espanyoles?.Daniel Solano

Té sentit votar en unes eleccions espanyoles?
Posted Gener 11, 2008
S’acosta la data dels comicis i segueixo pensant que cap català hauria d’anar a votar a les properes eleccions espanyoles. Es una bona manera de protestar pel menyspreu i el maltracte secular envers aquest pais nostre per part dels diversos governs de Madrid. Si Espanya desconecta de Catalunya, els ciutadans catalans desconectem de les institucions espanyoles. Una abstenció catalana massiva seria la resposta decisiva a tants anys de desgreuges.


Hi ha diversos motius per no anar a votar: Primer de tot, pel simple fet que són unes eleccions espanyoles. Aquest argument és vàlid pels independentistes. Per a la resta de catalans, segon motiu: perquè els polítics catalans ja han demostrat al llarg de tres-cents anys que no saben negociar amb els espanyols i que no ens serveix de res que vagin a fer el pasarell a Madrid. Ni CiU ni ERC saben treure rèdit quan els partits espanyols els necessiten per formar majoria. Tercer motiu, perquè els polítics espanyols ja ens tenen presa la mida i amb mentides i xerrameca ens pispen la cartera i les il·lusions cada any qque passa. El quart motiu per no anar a votar és el fet que no es pugui parlar en català al Congrés dels Diputats, mentre que al Parlament de Catalunya és possible parlar en castellà. El cinquè: perquè mai hi haurà un president espanyol català. Els mateixos espanyols no ho permetrien. I un llarg etcétera. De raons per abstenir-se a les eleccions espanyoles n’hi ha moltes.

I pels que no poden reprimir les seves ànsies democràtiques, els animo a no oblidar tot el que el president Zapatero No ha fet per Catalunya. Si torna a guanyar el mentider Zapatero, l’orgull del nostre país es veurà seriosament malferit. Catalunya no pot permetre’s tornar a escollir l’home que ens va prometre un estatut digne i que ens l’ha retallat fins a desfigurar-lo. L’home que va fer plegar un president català sense permís del poble. L’home que no ha fet res per millorar les infraestructures del país ( ni RENFE, ni AVE, ni aeroports, ni ports, ni els peatges… ). L’home que ha permés una pujada històrica de la inflació, de l’Euribor i que ha seguit congelant els sous dels treballadors. L’home que segueix sense publicar les balances fiscals i dotar de transparència el sistema fiscal espanyol. L’home que permet que Barcelona resti a les fosques durant mig mes. L’home que ens va prometre una Espanya plural i ha acabat enterrant per sempre el federalisme. L’home que no ha reformat el senat espanyol. Zapatero no és l’únic culpable dels mals de Catalunya, però no ha complert les seves promeses i no ha estat a l’alçada de la situació. No ha renovat Espanya tal i com se li va encarregar. Ha estat nefast pels interessos catalans i amb ell mor la darrera esperança de modernitzar Espanya des de la perifèria.

Catalunya no pot reescollir el mentider Zapatero. De fet, Catalunya ja no hauria d’anar a votar a les eleccions espanyoles. Amb les locals, les catalanes i les europees ja en tenim prou.