divendres, 29 de febrer del 2008

Els nacionalistes serbis s´identifiquen amb el nacionalisme espanyol.

Espanya s'agermana amb el nacionalisme serbi

Quantes vegades hem sentit els tertulians de la ràdio i la televisió espanyoles comparar els nacionalismes català, basc i gallec amb els nacionalismes balcànics com el serbi, responsables de mil i una barbaritats, d'intents de genocidi i de neteges ètniques diverses?
Quantes vegades hem vist algun dirigent polític del nacionalisme català comparat amb Milosevic pel Losantos de torn?
I malgrat tot el temps, ja se sap, acaba posant cadascú al seu lloc: a les manifestacions sèrbies contra la independència de Kosovo, que van acabar amb l'incendi de l'ambaixada nord-americana a Belgrad, s'hi van poder veure banderes espanyoles. I, per descomptat, Espanya ha fet costat Sèrbia en la seva decisió de no reconèixer el nou Estat de Kosovo, contradient els seus aliats occidentals i la mateixa Unió Europea i aliniant-se amb països de tan profunda "cultura democràtica" com la pròpia Sèrbia o la Rússia de Vladimir Putin.
"Els espanyols son els únics que ens entenen", exclamava l'altre dia davant les càmeres un anònim i airat nacionalisme serbi. No és d'estranyar: si hi ha un nacionalisme "serbi" a la Península, aquest és sens dubte l'espanyol.

Sobirania I Progrès.