divendres, 3 de juny del 2011

MANIFESTACIÓ DIUMENGE 5 DE JUNY PEL TANCAMENT DE LES CENTRALS NUCLEARS.


Moltes entitats i partits participarem diumenge 5 de juny en la manifestació convocada per començar a caminar cap a un tancament de les centrals nuclears al nostre país.

Donem suport plenament a la manifestació, no ens agrada la manipulació favorable a l´energia nuclear que es va dur a terme des del seu inici al nostre país (Vandellòs I) fins a l´actualitat amb un loby nuclearista que sempre explica mitges veritats, alguna mentida de tant en tant, i poca (MOLT POCA) transparència de dades.

No estem gens d´acord (i la obvietat és molta) en que l´energia nuclear és segura i barata. Sempre s´explica el cicle de comercialització. Mai s´explica tot el cicle de producció (des del mineral, transport, producció, assegurances, etc. fins al desmantellament, gestió de residus, emmagatzemament...). Si ho expliquessin tot veuriem tots que és una energia caríssima. Els poden preguntar als països que tenen una veritable gestió de residus i cementiris nuclears que suposa la despesa total.

I tot això sense tocar temes com qui s´emporta els beneficis, o és que ENDESA, per exemple, és una empresa del nostre país ?
Algú s´ha aturat a pensar si hi hagués qualsevol accident a les "nostres" centrals nuclears que passaria al nostre país ? Gairebé tots els municipis estem a menys de 300 km, de les centrals.
No hem de jugar més amb el futur d´aquest país. Hi ha estudis prou seriosos per preveure la substitució de l´energia nuclear en terminis curts. Podem veure els percentatges d´energia que consumim i veurem que la d´orígen nuclear no és gaire alta (i sí en canvi molt perillosa). No s´ho val.
Apostem decididament per aquest país, també en termes energètics.