dimecres, 8 de juny del 2011

PACTES PP-PSOE A LES ILLES BALEARS


Cada legislatura espanyola ens cansem de sentir els "atacs" demagògics dels del PP contra el PSOE i a l´inrevés (no ens enganyem, la política espanyola es redueix a aquests dos partits, i no hi ha cap possibilitat de canvi d´escenari).
Però hi ha aspectes amb els que sempre s´entenen: un d´ells és apartar de les institucions tot allò que sembli "poc espanyol". Recordem els acords a Euskadi i Navarra. Ara a les Illes Balears es dóna una altra versió d´aquests acords PP-PSOE per fer fora al PSM, per una part asseguren el bipartidisme d´arrel espanyola i per l´altra fan fora un partit "massa nacionalista" i també, perque no d´ho "massa catalanista" segons els seus interessos.

Aquests fets, uns més, de la "poca simpatia" amb la que veuen els espanyols tot allò que estigui fora del seu bipartidisme imperant, especialment si té connotacions catalanes, també ha tingut ressò a la premsa i a la xarxa.
Us afegim un article breu d´en Vicent Partal a Vilaweb.

Tampoc ens estarem de criticar altres partits (CiU, PSC, etc.), però esperem els resultats dels pactes que es faran en alguns municipis de Catalunya. Si ens atenem a les previsions alguns poden ser realment vergonyosos, però esperarem uns dies els resultats.

VICENT PARTAL A VILAWEB:

Després s'escandalitzen i diuen que si això o que si allò i protesten contra tots els qui no fan allò que ells voldrien. Però ells sempre acaben posant-se d'acord quan els convé. Ahir, a l'hora de constituir el parlament balear, PP i PSOE van pactar de deixar fora de la mesa els nacionalistes del PSM. Una més.

Al Parlament de les Illes Balears únicament hi ha tres grups polítics. El PP, rocallós. El PSM, en dues coalicions diferents per a Mallorca i Menorca, que inclouen partits menors, i el PSIB-PSOE amb coalicions ben particulars a Eivissa i Formentera, que fins i tot inclouen una diputada d'Esquerra Republicana de Catalunya. Però, en definitiva, tres grups.

A l'hora de fer la mesa calia triar el president, dos vice-presidents i dos secretaris. El president era per al PP, és clar. I la resta de càrrecs, a discutir. El PSM proposava que una secretaria fos per a ells, concretament per a Joana Lluïsa Mascaró. Però el resultat ha estat un pacte PP-PSOE que ha donat la presidència, vice-presidència primera i secretaria primera al PP i vice-presidència segona i secretaria segona al PSOE. I al PSM, ni aigua.

Coherents ho són. Qui podria negar-ho?