dilluns, 21 de juliol del 2014

LA MERKEL, L' STRUBELL I CATALUNYA.

Que ho tenim difícil en el terreny internacional, ja ho sabem. Que la "diplomàcia espanyola" fa temps que treballa en contra dels catalans, ja ho sabem (només cal mirar el veto a Mas a la reunió de la Francofonia). Que nosaltres no marquem el ritme de les relacions internacionals (ni ho farem mai), ja ho sabem. Que molts parlaran de "neutralitat" i de "no interferir en assumptes interns" per a justificar un injustificable suport al Govern espanyol i al PP, ja ho sabem.
Però, no per això, nosaltres deixarem de lluitar pel futur d' aquesta terra i per la seva gent.
Les declaracions de la Merkel, patètiques, podriem dir "en la línia". Ha estat bé la resposta d' en Bosch d' ERC (la Merkel continuaria sent ciutadana de la RDA, si no canviessin les fronteres).
Tots sabem que si no canviessin les fronteres els finlandesos continuarien sent russos, els irlandesos del sud serien britànics, els hongaresos serien austriacs i també els eslovens, venecians, etc. Els eslovens, bosnians, croats, montenegrins, etc. serien iugoslaus. Però és que els nord-americans serien britànics, els brasilers serien portuguesos i els argentins serien espanyols, per exemple.
Hi ha tants exemples de que la integritat territorial dels estats és una cosa transitòria, que no hi cabrien en aquesta pàgina. Com se li acudeix parlar així a la Sra. Merkel?
Us afegim l' article d' en Toni Strubell sobre les declaracions de la citada senyora.
Strubell és un ex-diputat del Parlament que no és tertulià de cap ràdio ni tv (a diferència del S. Cañas i d' altres):

Carta oberta a la cancellera Merkel

Benvolguda senyora Merkel,


Acaba de fer les seves primeres declaracions sobre el conflicte Catalunya-Espanya. No seran les darreres, segur. I m’ha encuriosit l’ús que hi ha fet del mot “integritat”. Quan diu “integritat”, a què exactament s’està referint? Per als qui coneixem com se les gasta Espanya, aquesta mena de paraula fa un baf inconfusible a discurs-caverna. És com si a un jueu li parles de filferrades o dutxes. Per casualitat, i perdoni la indiscreció, no li haurà suggerit l’ús d’aquest mot el senyor Rajoy?

Efectivament, sembla que en les seves precipitades declaracions vostè demana que no s’afecti la integritat dels estats. Aviam, què ens suggereix això? En aquest aspecte, benvolguda senyora, us ben asseguro que podeu respirar amb tota tranquil.litat. Veieu, Espanya és un estat. D’acord. Però que d'integritat no en té gens. Però gens. Aviam, què vol dir "integritat". Si mirem el Diccionari.Cat, diu que “integritat” és la qualitat d’íntegre, i que aquest adjectiu vol dir dues coses: "adj 1 Enter, sencer. Ex: Dóna el sou íntegre als seus pares. Conserva íntegres els seus drets. adj 2 fig Absolutament probe, incorruptible. Ex: És un home íntegre".

Sàpiga, honorable dama, que “enter” o “sencer” és un concepte molt relliscós quan volem aplicar-lo al territori d'Espanya. Miri, l’any 1897, Cuba era part “integre” d’Espanya. Ho era Riu Muni l’any 1950. I Sidi Ifni l’any 1970. Era tot “Estat espanyol”, províncies espanyoles. Però tot això ha volat. On posem la ratlla de la “integritat” espanyola, senyora? A més, què diferencia aquesta “integritat” de l’”una, grande y libre” que els catalans hem hagut de suportar durant tres segles? Abans de precipitar-nos, no hauríem de tenir en compte els tractats internacionals desatesos, els Decrets de Nova Planta unilaterals i les invasions diverses que ha patit Catalunya? El cap de la Internacional Liberal i un excònsol general britànic a Barcelona acaben d'opinar que Catalunya mai no va formar part voluntàriament (i sense greus coaccions) d'Espanya. Rumiï's això un instant.

En la seva segona accepció, “incorruptible”, d’això segurament li’n podrà informar directament don Mariano. Caldria demanar-li, per exemple, pels sobres. O pel cas Gürtel, paraula ben alemanya per cert! Veurà que a l'Espanya política, d’integritat en el sentit d'honestitat, no n'hi ha ni gens ni mica. Segons diversos indicadors, és el país menys “integre” de la Unió Europa. Per tant, vostè no pateixi.

Però deixi’m acabar amb un apunt més, potser menys agradable. Vostè ha escollit un 18 de juliol per fer aquestes declaracions immobilistes i de favor al règim espanyol. I doncs ha fet malament. Mireu, un canceller que la va precedir en el càrrec, Adolf Hitler, va fer un gest molt semblant en ocasió d’un cop d’estat feixista que va produir-se a Espanya precisament en aquesta mateixa data. Hitler va ajudar a consolidar una dictadura de 40 anys en aquest estat que vostè descriu com a “íntegre” (però que encara no ha anul.lat oficialment ni les penes de mort aplicades per Franco, ni l'agressivitat catalanòfoba). Aquest dictador va comptar amb un ajut alemany militar absolutament decisiu. Aquell ajut va comportar l’enviament de la Legió Condor i grans quantitats d’armament que es van fer servir contra el meu poble, Catalunya. Fins avui, del tot impunement. No oblidi que vostès els alemanys fins i tot van lliurar el nostre president a la Guàrdia Civil i una mort segura. A més, el règim alemany va organitzar a Valladolid un cos d’intel.ligència i repressió per saquejar els arxius del meu país, operació que encara no s’ha rectificat plenament. Ara que vol ajudar Rajoy amb una nova negació de la nació catalana, fins al punt de no deixar-lo votar, almenys hagués hagut d’escollir una data més neutral, no? Per respecte. Per decència. Perquè no vull ni pensar que vostè ho hagi fet a posta oi,mein Frau?

Vagi agafant els llibres d’història, doncs, senyora Merkel, ara que té l'estiu al davant. No faci tant de cas a les desesperades peticions que li fa don Mariano per ajudar-lo a negar la nació catalana de nou, com va passar el 1938. El millor favor que vostè pot fer a la "integritat" és donar suport al referèndum del 9-N a Catalunya, data que significarà un gran assoliment per a les llibertats a Europa. Una data d’un signe ben contrari al 18 de juliol. Rectificar és de savis. I estic segur que vostè és prou íntegre com per saber rectificar.