dijous, 1 de gener del 2015

EL "BLAVERISME" FET LLEI AMB ALBERTO FABRA.

BON ANY 2015 per a tothom.

És un desig que esperem per a tothom, malgrat tot no estem gens contents en el terreny independentista, especialment per dues raons:
1. Estem perdent temps (que potser després necessitarem) en qüestions tàctiques i partidistes i no es convoquen unes eleccions necessàries per a tots, potser alguns polítcs "catalans" esperen canvis del Govern espanyol. No hi ha res més absurd. Cap Govern espanyol accedirà a un referèndum "pactat" ni a una DUI "pactada", això sembla més una inocentada que una proposta objectiva.
Igual d' absurd que els de la "tercera via" esperant que es pugui reformar la Constitució espanyola. Algú amb un mínim de seny creu que 2/3 del parlament espanyol votaran a favor d' una reforma de la constitució ?
I si això és impossible, l' única via possible és la independència. Esperar ja no serveix de res.
      
2. Hem acabat l' any amb les accions més absurdes al País Valencià. La incoherència del PP, la tossuderia absurda d' actuar contra la unitat de la llengua (que entenen tots/es els lingüistes, menys els del PP) i la voluntat d' equiparar el nacionalisme espanyol (com a a "bons valencians") i la relació amb els catalans de "menyspreu a les senyes d' identitat" (per tant "mals valencians") fa que cada vegada vèiem més clar que el tarannà espanyol no ha canviat gens ni mica i al País Valencià s' atreveixen a fer allò que els agradaria fer en altres territoris on es parla una altra llengua diferent a "l' espanyola". L' article de Xavier Borràs aparegut a diferents mitjans i a Nació Digital, ens fa un bon resum:


Fabra converteix el «blaverisme» en llei

El projecte de llei de Senyes d'Identitat aprovat pel govern valencià exclou l'AVL de l'Observatori Lingüístic i promociona altres associacions contràries a la unitat de la llengua. El text facilita la retirada de subvencions "si hi ha un greuge contra la identitat valenciana"Un mandat grotesc requereix un llegat grotesc. Ceausescu deixà a Romania un clientelisme i un estil arquitectònic difícils d'eradicar. Alberto Fabra ha consumat al País Valencià una barbaritat identitària. El més curiós de tot és la manera de defensar-la: o amb mi o contra mi, o em dónes suport o no mereixes ser d'aquesta terra. Per al PP només hi ha una forma de valenciania: la seua.


El projecte de llei de Senyes d'Identitat remés dimarts a Les Corts valdrà, segons el conseller de Governació Luis Santamaría, per a veure “qui aposta per un projecte valencià i qui aposta per altres projectes polítics”. Sobra dir que eixos “altres projectes polítics” són tots aquells que no qüestionen la unitat de la llengua o els vincles històrics amb Catalunya. El discurs de sempre però consagrat en el Diari Oficial de la Generalitat.

L'AVL, exclosa de l'observació lingüística

La futura llei il·lumina les contradiccions tan ridícules en què ha incorregut el Partit Popular durant els seus vint anys de govern. Va ser el PP qui promogué la creació de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i és el PP qui, esgotat per les evidències acadèmiques, exclou aquesta institució de l'Observatori Lingüístic previst en el text legal. L'AVL s'ha negat sistemàticament a acceptar que valencià i català són llengües diferents.

Però l'aberració va més enllà. No solament s'exclou de l'observació lingüística l'entitat lingüística per excel·lència sinó que s'inclou altres entitats de dubtosa validesa acadèmica: Lo Rat Penat, la Reial Acadèmia de Cultura Valenciana, el Tribunal de les Aigües, la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana, la Federació de Pilota o la Federació de Penyes Taurines de Bous al Carrer. Per a més inri, alguns d'aquests col·lectius reneguen públicament dels criteris normatius de l'AVL. Com a innocentada és genial.

L'Observatori controlarà les subvencions

A més de vetlar per la puresa idiomàtica, l'Observatori tindrà la prerrogativa de decidir quins col·lectius del País Valencià mereixen ser subvencionats i quins no. En definitiva, decidir si ets molt o poc valencià. En les convocatòries de subvencions públiques atorgades per la Generalitat s'inclourà una advertència: no es concediran ajudes si l'activitat realitzada suposa “un greuge o menyspreu contra les senyes d'identitat”.

Entre els símbols de la valenciania consagrats en la llei figuren la llengua i els seus usos “de conformitat amb la tradició històrica i popular”, el Segle d'Or, els Furs o l'Arxiu de la Corona d'Aragó. També es reconeix la música i les agrupacions musicals, els esports autòctons, el folklore, les festes tradicionals, la pirotècnia o els bous al carrer. Preguntat específicament, el conseller de Governació ha preferit no revelar si els col·lectius antitaurins o els defensors de la unitat lingüística seran penalitzats.