dissabte, 14 de març del 2015

ELS VOTANTS DEL PSC I EL BLOC UNIONISTA.

Ahir treia un article "Nació Digital" (us el posem a continuació), però com que creiem que té més matisos dels que sembla, us posem un comentari posterior nostre:

Els votants del PSC són els que se senten més espanyols

El 40,4% dels que fan confiança als socialistes es consideren espanyols que viuen a Catalunya

 , Barcelona | Actualitzat el 14/03/2015 a les 01:02h
Miquel Iceta (esquerra), amb Josep Ramon Bosch (dreta) a l'acte de SCC de commemoració de la Constitució. Foto: Marina Bou/Nació Digital.


El darrer Baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió publicat aquest divendres ha estrenat el nou format de pregunta sobre sentiment de pertinença. El CEO demana als enquestats amb quina frase se sent més identificat: si com un català que viu a Catalunya; com un català que viu a Espanya; com un espanyol que viu a Catalunya; o bé com un espanyol que viu a Espanya. Un posicionament que deixa els que diuen ser votants del PSC com els que se senten més espanyols.

Així el 40,4% dels votants socialistes asseguren que són "espanyols que viuen a Catalunya". Un percentatge que gairebé dobla el 22% dels votants de Ciutadans o del 22,7% de votants del PP que s'identifiquen amb aquesta fórmula. Un percentatge espanyolista que encara s'incrementa més si hi afegim el 12,6% que asseguren sentir-se espanyols a Espanya. És a dir, el 53% dels votants socialistes se senten espanyols. Una xifra inferior al 48,4% de PP que són espanyols que viuen a Espanya o espanyols que viuen a Catalunya.  Només el 14,4% dels fidels al PSC es considera un català que viu a Catalunya. 
Comentari de Catalunya. Nació, Independència:
1. El PSC està en caiguda lliure, i cada vegada és més PSOE i menys PSC-PSOE fruit de la direcció que han tingut els darrers anys: han hagut de posicionar-se en relació a l' enfrontament Catalunya- Espanya, han optat per situar-se al costat d' Espanya i han hagut d' apropar-se a PP, UPyD i Ciudadanos.
Aquesta situació els ha fet deixar l' eix "dreta-esquerra" on es trobaven molt còmodes, entenent que dreta era el PP i esquerra eren ells. Els nous companys de viatge no agraden a alguns votants. malgrat tot.

2. Malgrat la caiguda del PSC (ara PSOE- PSOE) hi ha molts votants socialistes que entenen que la independència de Catalunya no va amb ells i que si han d' anar a votar, votaran en contra. Però això no implica que siguin els votants més espanyolistes. No cal cap enquesta per saber que el nacionalisme espanyol més radical està en els votants de Ciudadanos, PP i UPyD. Per tant caldria convéncer a aquests votants PSOE que els és més beneficiós per la seva vida, la seva economia i el seu dia a dia un estat independent que comença de nou sense el llast espanyol (monarquia, exèrcit ultraconservador, constitució conservadora, dependència exterior, etc. etc) i tenir un nou marc jurídic-polític més obert, decisions sobre les pròpies infraestructures, decisions sobre internacionalització del nostre comerç, turisme, hisenda pròpia, millora dels transports, educació, etc.

3. Això ho podem fer, només cal que sortim del cul-de-sac on ens hem (i ens han) posat ara. On estem actuant mirant les enquestes que van sortint i que van argumentant que "el sobiranisme està baixant". Hi ha més vida més enllà de les enquestes amanides. Els votants PSC i d' altres poden entendre que viuran millor en una Catalunya independent. Les constitucions noves SEMPRE són i han estat més progressistes i han millorat totes les constitucions anteriors. Potser seria hora de començar a fer campanya electoral pel 27-S per convéncer l' electorat. La campanya no és sobre si seran unes eleccions "plebiscitàries" o no i tampoc sobre si "ens les deixaran fer plebiscitàries o no", la campanya és per tenir majories clares per la independència. I no badem perquè aquestes poden ser les eleccions més importants de Catalunya dels darrers cent anys.