dijous, 23 d’abril del 2015

LA POLICIA CATALANA NO TINDRÀ ACCÈS DIRECTE ALS ENLLAÇOS INTERNACIONALS.

Missatge espanyol als de la "tercera via", als "federalistes" i als "ciudadanos del mundo": els catalans/es sempre tindrem un govern de segona o de tercera divisió, les competències aniran cada dos per tres al Constitucional i la policia catalana mai tindrà accès als enllaços internacionals.
Pobre Duran i pobres federalistes, cada vegada més sols.  

Rajoy engega els Mossos d'Esquadra

El president del govern espanyol nega al cos policial català l'accès directe a l'Interpol i l'Europol

Assegura que a través del ministeri d'Interior ja disposen d'un accés "suficient i adequat" a les bases de dades internacionals de policia


Mariano Rajoy, a la sessió de control d'aquest dimecres. Foto: ACN

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dimecres en la sessió de control del Congrés que els Mossos d'Esquadra i l'Ertzaintza ja tenen un nivell d'accés "suficient i adequat" a les bases de dades internacionals de policia, malgrat les queixes d'ambdós cossos. Així mateix, el popular ha recordat que la Constitució i els Estatuts circumscriuen les competències de les dues policies al seu àmbit territorial.

El comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, va denunciar el 16 d'abril que la policia espanyola no compartia informació rellevant dels serveis d'intel·ligència estrangers i que afectava directament la seguretat de Catalunya. Segons el comissari aquest fet "dificulta" la feina al cos de policia català no només en la lluita contra el jihadisme sinó també en altres fronts.

Segons Rajoy, els oficials d'enllaç dels quals disposen els Mossos als òrgans de coordinació del Ministeri de l'Interior amb Europol ja doten al cos català de la informació que necessiten.

En aquest sentit, el passat febrer el diputat d'ICV-EUiA, Jaume Bosch, i la diputada d'ERC, Gemma Calvet, van presentar dues esmenes -amb el suport de CiU- per encetar un front parlamentari i polític de primer nivell: que els Mossos formin part de la Interpol i l'Europol com a policia integral i en operacions antiterroristes
.