dimecres, 6 de gener del 2016

HEM DE CONTINUAR SENSE CAP RETRET.

La situació s' ha complicat molt. El procés cap a la independència pot quedar molt tocat. Cadascú hauria de fer autocrítica (encara que fos de manera interna) i acceptar que l' actuació no ha estat correcta per fer una negociació forçada on gairebé ningú ha estat a l' alçada del moment històric del país.
Cadascú té la seva responsabilitat si finalment el tren descarrila. No és cap excusa que es necessiti el suport extern i només pot ser d' un partit concret (com han dit dirigents de JxS) ni es cap excusa que a ells se'ls ha responsabilitzat de votar una decisió que no volien prendre (com han dit dirigents de la CUP). Aquests arguments (encara que comprensibles) no són suficients per arribar on estem ara.
Tampoc es poden excusar les altres organitzacions (ANC, Omnium, AMI ...) per l' acció i per l' omissió. No creiem en les culpes i menys d' un sol dels actors. Per tant cadascú que carregui amb la seva responsabilitat i amb molta calma i tranquiilitat i sense donar les culpes a l' altre, hauriem d' encarar la pròxima estació d' aquest viatge.
Malgrat la frustració existent. No ens hauriem de quedar encallats en exigir ni atacar a l' altre el que no ha fet, sinó en plantejar les eleccions de març (si és que no s' arriba a cap acord de darrera hora) de la manera més serena i convincent possible, plantejant propostes positivies, intentant captar el vot dels indecisos i també entrant amb un discurs potent en barris i ciutats on no ha arribat i aconseguir la majoria necessària.
Esperem que tots siguem conscients de la situació i del moment històric i continuem endavant amb tota la convicció que hem tingut sempre.