dimarts, 5 d’abril del 2016

CAP ESTELADA ÉS IL.LEGAL

Les coses com són: no n' hi ha cap d' estelada que sigui il.legal. 

Montserrat Venturós, la batllessa de Berga de la CUP, no s’ha presentat avui al Jutjat d’Instrucció número 1 de Berga on havia de personar-se acusada d’un presumpte delicte electoral. Venturós ha anat fins davant del jutjat, però un cop allà ha explicat a la premsa i a les desenes de persones i representants de la societat civil que s’hi havien concentrat que no pensava entrar a declarar. ‘Avui no declararé, desobeiré per la independència, per coherència amb el dret de desobeir que és l’eina que ha escollit la CUP per defensar els drets civils i socials dels independentistes davant l’embat dels tribunals espanyols. Desobeiré, sense por, per obeir el mandat del poble i no dels tribunals espanyolistes’, ha dit.

La batllessa, acompanyada de representants de l’Assemblea Nacional Catalana, d’Òmnium Cultural, de Súmate, de regidors d’altres grups polítics de l’Ajuntament de Berga, i de regidors i batlle de la CUP d’ajuntaments requerits per l’Audiència espanyola, ha fet una crida a la societat civil catalana a fer costat als càrrecs electes que decideixin desobeir, independentment que cada partit independentista pugui recomanar als seus electes fer-ho o no.

Venturós també ha fet públic, que tot i aquesta vegada estar citada per no haver despenjat l’estelada del balcó del consistori en les passades eleccions autonòmiques i en les generals, l’Ajuntament de Berga va rebre la setmana passada el requeriment de l’Audiència espanyola per haver aprovat la moció en suport a la declaració del 9-N, que ‘alguna cosa deu tenir si tanta por els hi fa’, ha dit somrient.

Els presidents d’Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, respectivament, han acompanyat Venturós al jutjat de la capital berguedana. Ambdós presidents han coincidit a fer extensiu el suport de la batllessa al regidor de Vic Joan Coma i a totes les demostracions que està fent el poble de Catalunya per avançar en el procés cap a la independència i que estan sent investigades.

‘L’acte d’avui és una mostra més de la judicialització per part de la justícia espanyola d’un contenciós polític. Un contenciós polític que emana de l’expressió lliure del poble de Catalunya d’inicar d’una manera clara el procés d’emancipació nacional i que ha de tenir una solució política’, ha declarat Jordi Cuixart.

El president de l’ANC, al seu torn, ha fet èmfasi en la quantiat de persones investigades: ‘És molt important ser conscients que en aquests moments les persones que estan sent investigades són moltes, moltíssimes, no només càrrecs electes sinó també entitats com l’Assemblea, com l’AMI o l’ACM’. ‘Tenir l’estelada no és cap delicte i la Junta Electoral va actuar d’una manera injusta requerint la retirada d’un element identitari per a molta gent, no partidista i per tant no electoral’, ha afegit Sànchez.

Campanya ‘Sense por!’
Diumenge, amb samarretes roses i sota el lema ‘sense por’, la CUP va convocar una manifestació pel 7 de maig en el marc d’un la campanya oberta a totes les formacions polítiques i organitzacions de la societat civil en suport als càrrecs electes i a les institucions investigades per independentistes pels tribunals espanyols.


Montse Venturós ha estat citada en qualitat d’investigada per delicte electoral per haver fet cas omís als requeriments de la Junta Electoral Central de retirar l’estelada del balcó de l’Ajuntament de Berga en les passades eleccions autonòmiques del 27 de setembre i en les generals del 20 de desembre de 2015.

1 comentari:

Charnegobarna ha dit...

Todos los españoles pagaremos las pensiones de los catalanes durante un período transitorio de 40 años. La CEE, FMI, USA, Bielorusia, China, etc, aceptarán el independentismo catalán. Merkel vendrá corriendo a Catalunya a preguntar cuánto dinero quieren prestado. Del españa nos roba, declaración unilateral independencia de catalunya, y demas majaderias, ya ni hablamos.
Del déficit, calificación de bono basura catalán, se solucionará por el "pragmatismo" de la Unión Europea. Tampoco hablamos del 3% de CDC, los Pujol, Palau, etc, etc.
https://independeciacatalunya.wordpress.com/2016/05/07/independencia-catalunya/comment-page-1/#comment-17