dimarts, 16 de febrer del 2010
LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA A EURONEWS.
La independència de Catalunya, en un reportatge d'Euronews.
'Catalunya és un motor econòmic dins d'Espanya. Molts catalans estan cansats dels impostos que se'n van cap a Madrid. És una regió orgullosa de la seva història i el seu idioma i les crides a la independència cada vegada són més fortes. Catalunya se separarà d'Espanya?' D'aquesta manera presenta el canal televisiu d'abast europeu Euronews un reportatge que analitza, en nou minuts, pros i contres de la independència de Catalunya i parla sobre les consultes independentistes. Al reportatge, hi apareixen punts de vista a favor de la secessió, com el del cantant de Brams, Francesc Ribera 'Titot', que fa de fil conductor, i l'escriptor Alfred Bosch.
Euronews, una cadena de televisió amb difusió a tot Europa, s'ha interessat per la qüestió de la independència de Catalunya en un reportatge de la sèrie Europeans, en què fa sentir les veus de personatges que hi estan a favor i en contra. S'hi entrevista, per exemple, un granger de Rupit, que assenyala que no li sembla bé que el 10% del PIB de Catalunya marxi a regions de l'estat espanyol i considera que el país tindria més bones infrastructures si no fos per l'espoli fiscal. Precisament a Rupit, on Euronews recorda que es farà una consulta popular el 28 de febrer, el reportatge mostra un grafit a peu de carretera on es pot llegir 'Madrid ens roba'.
Per la seva banda, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, expressa des de Barcelona que separar-se d'Espanya seria 'anar a menys i no a més', i el diputat d'ERC i líder d'Esquerra Independentista, Uriel Beltran, explica que des del Parlament s´hauria de convocar un referèndum si el Tribunal Constitucional retalla l'Estatut que va votar i aprovar el poble de Catalunya.
Al reportatge també s'entrevisten catedràtics i professors d'universitat com Francesc de Carreras, qui recorda que s'hauria de canviar la Constitució espanyola per fer possible la independència de Catalunya. A favor del nacionalisme es mostra Alfred Bosch, autor del llibre '1714'; mentre que el president de Convivència Cívica Catalana, Francisco Caja, replica que 'la nació catalana no ha existit mai'. També s'hi fa palesa l'opinió del director dels Joglars, Albert Boadella: 'Hem d'obrir les fronteres, no restringir-les'. Tot plegat, en un reportatge en què els Brams i el seu cantant, Francesc Ribera, fan de fil conductor i hi canten 'Jo sóc d'un país, sóc del món'.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada