dijous, 4 de novembre del 2010

SEMBLA QUE HI VEUEN MÉS CLAR ELS CATALANS DE FORA QUE ELS DE L´INTERIOR.


L’independentisme i l’efecte del gripau en una olla bullent arrela a Madrid, segons dades de Facebook i Google Analytics

04/11/2010 09:35
D’acord amb les dades de Facebook Analytics de les pàgines de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) de Mataró i del Maresme, un 40% de les més de 300 persones seguidores de cadascuna d’elles resideixen a Madrid. Aquest fet contrasta amb què en els dos casos gairebé el 90% de les persones seguidores tenen el Facebook configurat en català. És a dir, es tractaria de catalans i catalanes independentistes i residents a Madrid i que volen una proclamació unilateral d’independència per part del Parlament de Catalunya, que és el que proposa SI.

Per una altra banda, i segons dades de Google Analytics, de les més de 3.300 visites a la web de SI Maresme des que es va posar en funcionament a finals d’agost (www.solidaritatmaresme.cat), que tenen un promig de 1,4 pàgines per visita, més d’un 5% (175 visites) provenen de connexions fetes des de Madrid, per davant de ciutats com Tarragona, Lleida i Granollers. D’elles un 30% tenen el navegador configurat en català com a primera llengua. Al cas de la pàgina web de SI Mataró, de les 2.500 visites més d’un 4,3% (102 visites) provenen per Madrid, només superat per Barcelona i Mataró. En aquests cas el 45% tenen com a llengua principal del navegador el català. Aquestes xifres podrien semblar baixes comparades amb Facebook, però cal tenir present que Google computa no la llengua de la interfície sinó la configurada internament com a prioritària, prestació dels navegadors que normalment és desconeguda per qui els fan servir.

Traduït en una metàfora coneguda, sembla ser doncs que des de dins “de l’olla”, el gripau a qui se li va escalfant l’aigua no s’adona de la lenta però progressiva mort que li espera. Des de dins de Catalunya encara hi ha molta gent que no s’adona de la mort progressiva del país dins d’Espanya i que cal fugir-ne. En canvi, des de fora, des de Madrid, on han de conviure diàriament amb espanyols, tenen clar que si s’aboquen a una olla amb aigua bullent no s’hi banyaran pas, i en fugiran saltant. Saben que la independència és l’única via de salvació. Els catalans i catalanes de Madrid ho tenen clar.