dissabte, 26 de febrer del 2011

PROPOSICIÓ DE LLEI PER ANUL.LAR SUBVENCIONS A ENDESA.


Solidaritat presenta una proposició de llei per anul•lar la subvenció de 6 MEUR del tripartit a Endesa
Critica que va ser un retorn de la multa a Endesa arran de les nevades del 8 de març

Solidaritat Catalana per la Independència ha presentat avui una proposició de llei per anul•lar la subvenció del Govern tripartit de sis milions d'euros a Endesa Distribución Eléctrica aprovada el passat 30 de novembre del 2010. El parlamentari de Solidaritat Toni Strubell ha presentat aquesta subvenció a Endesa com una "excusa" i "el retorn de la multa" que s'havia aplicat uns mesos anteriors a Endesa arran de la seva actuació en les nevades del 8 de març del 2010 que era també d'uns sis milions d'euros. "Estem davant d'una contradicció flagrant", ha criticat Strubell, qui a més ha denunciat un "pasteleig" entre administració i elèctriques "que s'ha de denunciar".

En la proposició de llei, la proposta inclou una disposició derogativa per la qual "es deroguen quantes disposicions s'oposin, es contradiguin o siguin incompatibles amb el contingut d'aquesta llei".

Strubell ha explicat els antecedents i els motius que els han portat a presentar la proposició que tenen la seva raó de ser en les nevades del 8 de març que van tenir com a conseqüència una multa a Endesa Distribución Eléctrica d'uns sis milions d'euros per la seva gestió de la nevada i de l'apagada que, al març, va afectar 458.396 abonats de les comarques de Girona. Solidaritat denuncia que posteriorment, com ja va criticar Strubell a finals del passat any, el Govern va aprovar concedir a Endesa una subvenció de sis milions d'euros per al finançament de les obres corresponents als plans de millora de la qualitat del subministrament elèctric i de control de la tensió. La formació liderada per Joan Laporta creu que aquesta subvenció "s'ha d'entendre com una condonació encoberta de la multa de l'expedient sancionador iniciat pel Departament d'Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya".

En aquest context, Strubell ha criticat que és "un insult a la intel•ligència de tots els gironins el fet que s'hagi atorgat exactament la mateixa quantitat en multa que en compensació a l'empresa". Per això, ha argumentat la proposició de llei que porten al Parlament amb un missatge 'molt clar': l'anul•lació de la concessió d'aquesta "subvenció encoberta" a Endesa que "està fora de to".