dimarts, 18 d’octubre del 2011

S.I. DENUNCIARÀ MONTILLA, CORBACHO I FOGUÉ PEL PAGAMENT DE SOBRESOUS A LA DIPUTACIÓ.


NOTA DE PREMSA DE SI: "SI denunciarà a Montilla, Corbacho i Fogué a la Fiscalia pel pagament de sobresous a la Diputació".

Podrien ser condemnats fins a 8 anys de presó i 20 d’inhabilitació per malversació de diners públics

Els diputats de Solidaritat Catalana per la Independència, Uriel Bertran i Alfons López Tena, han anunciat aquest matí que en els propers dies SI presentarà una denuncia a la Fiscalia contra José Montilla, Celestino Corbacho i Antoni Fogué per presumptes delictes contra l’Administració Pública i de malversació de fons públics per atorgar, de forma discrecional, quantitats milionàries a alts càrrecs de la Diputació de Barcelona després d’haver estat destituïts. Aquesta pràctica pot incórrer en els tipus penals del Títol XIX del Codi Penal, entre ells el de malversació de cabals públics dels articles 432 i següents. Bertran ha qualificat aquesta pràctica dels socialistes a la Diputació, anomenada “motxilla”, de “molt greu” i d’“intolerable en democràcia, perquè la casta política s’apropia dels diners dels ciutadans en el seu propi benefici particular, fins i tot “quan es retallen els serveis públics amb l’excusa de la manca de diners que ells s’han dut a la butxaca.”

Per la seva banda, el diputat de SI Alfons López Tena ha anunciat que “jurídicament pot ser un delicte contra l’Administració Pública i de malversació de cabals públics”que podria estar penat fins a 8 anys de presó i 20 d’inhabilitació. No és un incompliment administratiu, és una responsabilitat penal”. El diputat ha assenyalat que aquest tema “no pot quedar amagat en l’oasi català” i “que els de la casta política es tapin entre ells”. Finalment, ha reconegut l’actitud de l’actual president, Salvador Esteve, “per aturar aquesta pràctica, fent votar la seva suspensió al Ple de la Diputació, i demanar informe a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat per si és il·legal, però si és il·legal és també delictiva, i ha d’intervenir la Fiscalia” . López Tena ha denunciat també que el PSC hagi votat en contra de la suspensió, a diferència dels altres partits.

El decret de la presidència va ser dictat l’any 2004 mentre José Montilla era president de la Diputació, i es va seguir aplicant amb les presidències de Celestino Corbacho i d’Antoni Fogué. Aquest decret permetia que als alts càrrecs, nomenats a dit, se’ls atribuís un complement salarial durant 10 anys sense cap criteri objectiu i aplicant-se de forma discrecional.