dimarts, 21 de febrer del 2012

Breu resum de l´Assemblea de S.I.


Més d'un miler de persones van debatre i aprovar diumenge la ponència política i estratègica de SI pels propers dos anys que porta per títol “Comencem la Transició a la Independència”

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) va fer la seva segona Assemblea Nacional a l'Hotel Alimara de Barcelona que va servir per debatre i aprovar el full de ruta cap a la independència amb la ponència política i estratègica “Comencem la Transició a la Independència”.

Més d'un miler de simpatitzants i adherits van participar en el debat de la ponència i el van aprovar gairebé per unanimitat.

El full de ruta cap a l'estat propi que ofereix Solidaritat al conjunt del catalanisme polític passa per habilitar la Generalitat per poder iniciar les negociacions “sobre el temps i la forma” del com es vehicula la independència amb la comunitat internacional, crear els ministeris d'Afers Exteriors, Seguretat, Energia, Hisenda i Seguretat Social a més d'impulsar una campanya nacional explicant els beneficis de la independència per guanyar el posterior referèndum de ratificació i obrir el procés a la resta dels Països Catalans. Amb l'eslògan Comencem la transició a la independència, sabem com fer-ho, la ponència estratègica de SI aprovada fa una crida al catalanisme polític, especialment als partits polítics que han votat els darrers anys a favor de l'autodeterminació al Parlament de Catalunya (CiU, ERC i ICV-EUiA) per elaborar conjuntament una llei de transició nacional a la independència.

Uriel Bertran va destacar que “som més gent que fa un any i això suposa la consolidació de la nostra organització política” i que “tot el que hem dit, moltes vegades a contracorrent, s'està complint i això vol dir que som l'única força política que no enganya el poble de Catalunya”. Bertran va afirmar que “volem que la gent cansada de tanta mentida vingui amb nosaltres a construir el pol independentista”. “El que hem fet és històric, és la primera vegada que el catalanisme polític ha elaborat i aprovat un full de ruta cap a la independència” i ha acabat amb un “no hem vingut aquí a resistir, hem vingut a vèncer”. Per la seva banda Alfons López Tena va reivindicar que ara cal “apostar per la independència com a projecte no com a somni” i va carregar contra “CiU i ERC, que no han vingut avui, tot i estar convidats junt amb PSC i ICV-EUiA, perquè volen viure del poble de Catalunya i no per al poble i estan al servei de l'autonomisme i les engrunes que els hi aporta”.

Finalment, cal destacar la presència de les delegacions internacionals basca, escocesa i sarda, encapçalades per Pernando Barrena (esquerra abertzale), David Linden (Scottish National Party) i Gavino Sale (Independèntza Repùbrica Sardegna) que també s'han dirigit als assistents, junt amb la resta de membres de la coalició Solidaritat Catalana per la Independència i el seu president, Toni Strubell.

Solidaritat va agrair la presència dels representants d'ICV-EUiA, Dolors Camats, i del PSC, Laia Bonet, que van respondre a la invitació que es va fer a CiU, PSC, ERC i ICV-EUiA per assistir a l´Assemblea Nacional de Solidaritat Catalana per la Independència.