dilluns, 9 d’abril del 2012

LA COM Ràdio EN MANS DE L´ULTRANACIONALISME ESPANYOL.


Suposem que és un altre dels "resultats" dels acords PP-CiU. Encara no se n´adonen els de CiU del mal que poden fer al país ?
Que no s´equivoquin: el següent pas serà posar pressió a TV3. Per al PP tot aniria millor si la televisió amb més audiència a Catalunya fossi Tele 5...


Toni Strubell denuncia que CiU hagi permès al PP posar un “alumne avantatjat” de Federico Jiménez Losantos al capdavant d'una ràdio pública catalana

El president de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) Toni Strubell ha expressat avui la seva indignació pel nomenament de Pablo Planas com a director d'informatius de COM Ràdio. Strubell no entén com CiU li ha permès al PP nomenar un periodista que ve de Libertad Digital —el mitjà digital anticatalà dirigit per Federico Jiménez-Losantos— al capdavant d'una ràdio pública catalana com la COM.

Strubell ha recordat que Planas va ser director de Libertad Digital des de gener de 2011 fins desembre del mateix any, també va estar a l’ABC —on havia arribat a ser subdirector i director de la seva edició catalana— i també a La Razón —on entre 2005 i 2008 va exercir de subdirector—. El president de SI ha afirmat que “el nom de Pablo Planas sempre ha estat associat a mitjans fortament anticatalans i que fomenten el genocidi cultural de Catalunya i no pot ser considerat altra cosa que un deixeble avantatjat de Losantos”.

Solidaritat considera que “aquest nomenament mostra fins a quin punt CiU, a canvi de favors i intercanvi de cromos, està disposada a trair els principis més bàsics de lleialtat al país”. Strubell ha posat com a exemple una frase del nou director de la COM en què Planas es refereix a la fi del Govern socialista de Zapatero: “L’Estatut català que ha deixat al Tribunal Constitucional sumit en una espiral de submissió a interessos polítics que va assolir el nivell de no retorn amb la sentència de Bildu o aquest homenatje al rencor que constitueix la Llei de Memòria Històrica”.

Per tot això Solidaritat exigeix a CiU que reconsideri aquest nomenament. Igualment Strubell ha alertat que la coalició independentista pensa seguir amb especial atenció la línia editorial de la COM per evitar que sigui usada instrumentalment com l'avantguarda de la substitució cultural i lingüística que el PP vol perpetrar a Catalunya. “Pensem demanar responsabilitats per qualsevol deriva anticatalana que en pugui resultar” ha avisat Strubell.