dimecres, 4 de maig del 2011

LES RETALLADES HAN DE COMENÇAR PEL MATEIX GOVERN I PARLAMENT DE LA GENERALITAT.


L´exemple que s´ha de donar davant la població del país, ho exigeix: les retallades han de començar pel mateix Govern i Parlament del país.
Han de continuar per exigir (no demanar) els diners que ens deuen (ja acordats i pactats) des de Madrid.
I continuar per exigir més "esforços" (en diuen així) a qui més s´ha beneficiat d´aquesta política econòmica erràtica dels darrers anys. Tenint en compte que la Generalitat(és a dir els contribuents catalans i catalanes) no tenim perquè re-finançar sectors que ja s´havien enriquit desmesuradament.

Solidaritat Catalana per la Independència ha fet públiques les retribucions econòmiques de tots els diputats del Parlament de Catalunya per a proposar la següent reforma d’aquestes retribucions:
1. Uniformització a la baixa del sou base dels diputats, que passarien a percebre tots 37.143,12 € anuals. Aquesta mesura representaria un estalvi d’uns 265.213 €.

2. Eliminació de tots els complements per raó de càrrec (Presidents de grup, portaveus i portaveus adjunts de grup i/o subgrup; Presidents, vicepresidents i secretaris de meses de comissions; portaveus de grup i/o subgrup a les comissions). Aquesta mesura representaria un estalvi d’uns 1.472.985 €
3. Eliminació de les retribucions especials dels membres de la Mesa. Aquesta mesura representaria un estalvi d’uns 301.922 €.
La M.H. Presidenta del Parlament continuaria cobrant 130.011 € anuals, més les despeses en desplaçament d’entre 21.605,22 € i 30.411,92 € anuals atès que, segons el diputat, “és la segona autoritat del país”
4. Eliminació del mínim en les indemnitzacions per desplaçaments i viatges. Així, el mínim seria 0 euros (residents a Barcelona i àrea metropolitana) i el màxim serien 8.807 € anuals, variable en funció de la distància des de Barcelona. Aquesta mesura podria representar un estalvi de fins a 3.000.000 €.

Amb el nou model de retribució proposat per SI, el Parlament de Catalunya estalviaria als ciutadans de Catalunya aproximadament 5 milions d’€ anualment, més de 400.000 € mensuals. Això sí, les retribucions als diputats del Parlament es reduirien aproximadament a la meitat, de tal forma que els diputats cobrarien entre 3153 i 3.887 € mensuals. Aquest estalvi de 5 milions d’euros anuals representaria, per exemple: deixar de tancar 200 llits d’hospital, construir 3 escoles bressol, construir una escola de primària o construir 2 centres d’atenció primària.

Segons el diputat, Alfons López Tena, aquest document pretén donar a conèixer als ciutadans i a l’opinió pública del nostre país els diners que cobren els diputats de Catalunya per exercir llurs funcions, “donada l’opacitat actual sobre aquestes dades”, i establir el criteri que només es cobra per ser diputat, i no per cada una de les funcions que els diputats tenen assignades.