dijous, 19 de maig del 2011

PER A SER INDEPENDENTS NO NECESSITEM PERMISOS.

SI insisteix en la importància dels ajuntaments i en no necessitar permisos per a la independència.
Els veïns de Nou Barris van omplenar el Centre Cultural Els Propis per escoltar al cap de llista de Solidaritat Catalana per la Independència (SI)i al diputat i secretari General del partit Uriel Bertran. L’alcaldable a Barcelona, Santiago Espot, presenta el seu programa electoral i va posar èmfasis en la idea de recuperar la ciutat pels ciutadans i veïns que hi viuen i hi treballen. “La nostra actitud serà bel·ligerant amb els que tenen l'afany d’espanyolitzar i anorrear la nostra ciutat perquè resti com a capital provinciana” ha assegurat.

El diputat independentista, Uriel Bertran, ha estat l’encarregat de presentar al candidat a l’alcaldia, i ha aprofitat el seu torn per defensar que Catalunya “no ha d’esperar a que ningú ens deixi ser independents, no necessitem permisos”. En aquest sentit ha posat l’accent en iniciar la lluita per la Independència en els consistoris municipals, ja que “són les institucions més properes al ciutadà”. Ha recordat a més que qui va tornar a situar el debat de la independència va ser el petit consistori d’Arenys de Munt “la nostra Gàl·lia particular, imagineu-vos si us poden fer coses des dels Ajuntaments”.

Les polítiques de proximitat, l’elecció directe dels consellers de districte, la participació ciutadana, el foment de la catalanitat, o la participació ciutadana han estat algunes de les propostes que Espot ha fet arribar als veïns. “El que no pot ser és que ens prenguin el pèl i ens prometin coses que saben que no compliran” ha sentenciat el candidat ha afegit que “no pot ser que les iniciatives ciutadanes, com el 10A siguin boicotejades per l’Ajuntament mentre es donen 80.000 euros a la feria de abril”. Santiago Espot ha volgut acabar la seva intervenció recordant la sentencia del president Companys “per salvar la llibertat de Catalunya, només estem els catalans”.