dimarts, 28 d’agost del 2012

CONFERÈNCIA INTERNACIONAL DE NACIONS SENSE ESTAT: CREACIÓ D´UNA XARXA D´INTERLOCUCIÓ PERMANENT ENTRE PARTITS INDEPENDENTISTES EUROPEUS.

Foto dels representants dels diferents partits, entre  ells també membres de "Catalunya. Nació, Independència"  i de S.I.  
                                         

Solidaritat aconsegueix el suport del Sinn Féin, l'Scottish National Party, l'Esquerra Abertzale, Corsica Libera, Independència República de Sardenya i el Partit Sard d'Acció a la manifestació independentista del proper Onze de Setembre 
Aquest cap de setmana la ciutat catalana de L'Alguer ha aplegat la I Conferència Internacional de Nacions Sense Estat amb la participació de diversos partits independentistes d'arreu d'Europa. Solidaritat Catalana per la Independència (SI) i el Partit Sard d'Acció (PSd'A) com a impulsors, l'Scottish National Party (SNP), Sinn Féin, Esquerra Abertzale, Corsica Libera, Independència República de Sardenya (IRS), que han abordat les estratègies que seran claus en el camí de la independència.
La Conferència ha aprovat la creació d'una Xarxa d'interlocució permanent dels departaments d'internacional dels partits independentistes que sigui àgil i operativa, amb la finalitat d'intercanviar informació de forma habitual i de donar respostes conjuntes i ràpides a les diferents situacions polítiques que es donin en el futur.
En aquest sentit la Xarxa de Partits Independentistes Europeus ha acordat els següents punts:
  1. Suport al referèndum per la independència que realitzarà el Govern d'Escòcia el 2014. 
  2. Pressió als estats per la ratificació de la Carta Europea de les llengües minoritàries. Suport a la iniciativa del nou observatori internacional per a la tutel·la de les llengües i literatures menys difoses de les nacions sense estat i per a la creació d'una nova consciència ecològica-cultural mundial. 
  3. Suport a la manifestació unitària per la independència que es realitzarà a Barcelona, el proper 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya. 
  4. Suport al desenvolupament del proces de pau en Irlanda en el camí per a una una Irlanda Unida. 
  5. Suport al procés cors de sortida del conflicte, iniciat i impulsat pel moviment independentista, en el qual hi participa el conjunt de les forces polítiques corses i retorn a Còrsega de tots els presoners polítics. 
  6. Suport al procés de pau a Euskal Herria i a Bildu Euskal Herria, coalició de tot l'independentisme basc, que es presentarà a les properes eleccions després de 10 anys d'apartheid polític contra l'esquerra abertzale. Exigim al govern espanyol el respecte dels drets dels presos polítics bascos i l'alliberament immediat dels presos polítics bascos, de Iosu Uribeetxeberria i altres 13 presos bascos que pateixen malalties incurables. 
  7. Desitgem un procés polític per a un govern sobiranista de Sardenya. 
Finalment, la primera inciativa de la Xarxa serà la participació a la manifestació en suport a la independència d'Escòcia que es realitzarà a Edimburg el proper 22 de setembre.