diumenge, 5 d’agost del 2012

JJOO: ATACS A L´ÀLEX FÀBREGAS (TWITTER) PER "NO SENTIR-SE ESPANYOL".

Que els Jocs Olímpics són una competició polititzada ja ho sabem (retirada bandera bretona del públic en una jornada, retirada d´una ikurriña en una altra, desqualificació d´un esportista per una samarreta de suport als aborígens, etc.). 

Però no esperàvem els forts atacs a un esportista català per "no sentir-se prou espanyol". El millor que podrien fer és callar: hi ha molts esports en que LA SEVA sel.lecció guanya gràcies a la participació dels esportistes catalans que hi participen perquè no tenen altres opcions (i aquí els polítics dels successius governs catalans en tenen molta culpa). Admetem que hi ha altres esportistes catalans que hi participen amb molt orgull amb la samarreta espanyola, però hi ha un percentatge que només fan la seva feina. Els polítics catalans al Govern haurien de fer la seva feina i esportistes com l´Àlex Fàbregas no es trobarien amb aquests atacs només per dir clarament el que senten.

CAL QUE MIRIN LA MANERA LEGAL EN LES LLEIS INTERNACIONALS, PERQUÈ LES SEL.LECIONS CATALANES TINGUIN EL SEU LLOC. 

Aquesta és la noticia tal com va sortir en diferents mitjans ahir:    

Àlex Fàbregas, crucificat per no sentir-se espanyol

Els esportistes seleccionats estan obligats per llei a anar amb la selecció espanyola

Àlex Fàbregas prefereix 'Els segadors' a la 'Marcha real'

Unes declaracions del jugador barceloní d'hoquei herba, Àlex Fàbregas, al diari Ara han estat suficients per aixecar una polèmica que ha trascendit el món esportiu. Fàbregas, que juga al RC Polo, ha assegurat que "se sent català" però que juga amb Espanya "perquè no té més opció", fet que és cert, ja que la llei espanyola obliga els esportistes triats pel seleccionador a jugar amb la selecció, ho vulguin o no. Dels divuit jugadors d'hockei herba de la selecció espanyola, setze són catalans.

El nacionalisme espanyol ha reaccionat ràpidament i de forma virulenta especialment a la xarxa twitter, on l'esportista ha preferit tancar el seu compte davant dels insults i crítiques que estava rebent. Mentrestant, a twitter ha començat a utilitzar-se el hashtag #totssomalexfabregas

Des d'aquest enllaç, podeu fer un seguiment en temps real de les piulades sobre Àlex Fàbregas a twitter. Algunes demanen la seva expulsió de l'equip olímpic per part del COE. (Nació Digital).