divendres, 28 de desembre del 2012

DIUMENGE A MALLORCA: "ELS PAÏSOS CATALANS DECIDIM: AUTODETERMINACIÓ"

'Els Països Catalans decidim: autodeterminació', lema de la manifestació de diumenge a Palma

El portaveu de la Plataforma 31-D, Joan Mateu Ferrando, ha convidat avui els ciutadans a participar en la manifestació de la Diada de Mallorca, que es farà diumenge a les sis del vespre a Palma amb el lema 'Els Països Catalans decidim: autodeterminació'. Serà una demostració de ‘rebuig a les agressions de l'estat espanyol i dels seus servidors'.
Ferrando ha explicat que fa 26 anys que els mallorquins es manifesten per reivindicar la plenitud dels drets nacionals dels Països Catalans, la llengua, la cultura, el territori i l'autodeterminació, i per expressar el malestar per la situació de submissió nacional.
La Plataforma 31-D, formada per entitats socials i partits polítics, ha explicat que la manifestació començarà com cada any al passeig del Born i s’acabarà a la plaça del Bisbe Berenguer Palau.
Homenatge a Aina Moll
Demà, l'Obra Cultural Balear farà un homenatge a la filòloga i sòcia fundadora de l'entitat Aina Moll i Marquès. El programa començarà a les sis del vespre a l’espai de cultura de Ca n’Alcover, on hi haurà un brindis amb motiu del cinquantenari de l’entitat, obert a tots els socis i simpatitzants. Durant l’acte es presentarà una placa commemorativa que més endavant es penjarà a la primera seu social de l'entitat: el local de l'Editorial Moll al carrer de la Torre de l'Amor.