diumenge, 7 de juliol del 2013

CATALUNYA, MOMENT POLÍTIC CLAU: HEM DE MARXAR, CAL QUE ELS PARTITS POLÍTICS ES POSIN LES PILES.




Entenem que la situació política, social i econòmica a Catalunya és molt clau en aquest moment i que no podem perdre el temps fent all`que tothom enten per "la puta i la ramoneta".
Si el pacte CiU-ERC deia que s' havia de comunicar al Govern espanyol que voliem fer un referèndum, doncs s' ha de comunicar (no es pot fer a darrera hora, sense enviar-la a Europa i sense explicar què volem preguntar). S.I. ho va exposar clarament i públicament.
La pregunta, a aquestes alçades de legislatura, encara no la sap ningú. Fins i tot la Sra. De Gispert diu que hi pot haver diverses preguntes a la consulta. Molt trista la resposta, una pregunta amb quatre respostes possibles no deixarà gens clar el resltat i continuarem 4 anys més fent "la puta i la ramoneta" i a Europa i al món no entendran què volem realment. Ens hi estem trobant amb els contactes estrangers: no saben què és el que volem, perquè la paraula independència no surt enlloc.
A VEURE SI ENS ENTENEM: No és que nosaltres tinguem pressa i siguem uns impacients, el que passa és que les coses s' han de fer ben fetes, en els terminis proposats i deixar el missatge clar per a tothom (interior i exterior). I el missatge que donem a l' exterior continua essent emboirat.

Aquesta setmana dos partits han fet proclames i un ha fet un viatge.
Veiem-ho:
En relació a  ERC:  finalment sembla que vol fer alguna cosa per tirar endavant i fa una proposta d' estat, benvinguts (ja era hora), però continuen parlant en l' informe de "referèndum o consulta". No és el mateix, molts de nosaltres ja en vàrem fer de consultes (2009-10) per prendre el pols de la ciutadania i està molt bé, però ara s' ha de fer un REFERÈNDUM i ha de ser CLAR i VINCULANT, sinò estem perdent el temps i NO PODEM PERDRE EL TEMPS.
També diu el text que no "descarta fer eleccions plebiscitàries". A veure, es va dissoldre el Parlament fa uns mesos per fer unes eleccions que CiU deien que eren "eleccions plebiscitàries". En què quedem? Si Espanya no accepta el referèndum farem unes altres eleccions. Quina manera de perdre el temps !!!  
No tenim res en contra de la posició d' ERC, però si us plau, no perdem el temps fent coses que ja hem fet.

En relació al psc-PSOE (el PSOE cada vegada se sent més gran i el psc cada vegda més petit, fins que serà invisible). Aproven un document on únicament han aconseguit un suport a favor d´un estat federal, suposem que no pensen que hauran de retocar la Biblia (Constitució espanyola) i que el PP no està per la feina, per tant podem passar molts, MOLTS anys enredats en aquesta situació. La "puta i la ramoneta" versió psc-PSOE.
En canvi en el document no s' accepta Catalunya com nació ni el dret de decidir. A què juguen ? Ni ells ho saben. El seu vot espanyolista se n' anirà als Ciudadanos i el seu vot catalanista ja ho veurem, però les declaracions encertades de la Montserrat Tura, l' Ernest Maragall o el Joan Herrera (IC-EUiA) dónen una bona pista.

I Espanya? A nivell internacional, el ridícul espanyol ha estat espectacular amb el Govern de Bolivia (sense comentaris), només tenen tres arguments: que nosaltres manipulem (i ells?), que nosaltres no sobreviurem "sols" (veient com sobreviuen Finlàndia, Irlanda, Lituania, Rep. Txeca, Croàcia, Timor, i un llarg llistat de països que s' han fet independents aquests darrers anys, sobren els comentaris) i que, arribat el cas, impediran el referèndum (impedir un referèndum és un fet antidemocràtic i només avalat pels seus colpistes de sempre Vidal-Quadras, El Mundo, etc.).
Tres arguments gens sòlids, tenint en compte el descrèdit espanyol a nivell internacional, ens hauria de fer tenir cada vegada més clar que hem de marxar d' Espanya, No ens convé gens quedar-nos.

Però per això cal que els partits catalans es posin les piles per a marxar: cal informar clarament a Espanya i al món del què volem, cal continuar amb la Llei de consultes i cal tenir en compte la declaració d' Independència (malgrat els Duran i Lleida existents).