dimarts, 2 de juliol del 2013

LA CARTA SOL.LICITANT UN REFERÈNDUM NO S' ENVIARÀ A EUROPA.

Mentre els únics arguments unionistes espanyols són fer paral.lelismes entre l' independentisme i el nazisme, aquí continuem sense saber si avancem amb pas curt o llarg.
La comparació que fa  l' unionisme ens sembla manipuladora i mentidera, però ens sembla pitjor per a les víctimes del nazisme (que no van ser poques), utilitzar-los per a les seves manipulacions.

A Catalunya, finalment el govern català (CiU-ERC) ha decidit d' enviar una carta a en Rajoy. Bé, calia comunicar-li que volem fer un referèndum, però ningú es decidia. És com una pel.lícula d' intriga.
El que a nosaltres ens preocupa és la poca decisió per fer-ho (ha costat molt) i a més a més només li enviaran a Rajoy, no li enviaran la carta a cap representant europeu.
Sembla quan hi ha una invitació feta en "petit comitè", si al final no es fa no cal patir no s´ha fet públic. I sembla que, o bé hi ha tanta por (per part dels polítics) que surti malament i per tant no cal publicar-ho massa o bé no s´ho creuen i com més discreció millor, ells ja han fet la formalitat d' enviar una carta.

Ens agradaria equivocar-nos però veiem molt poca convicció. Només hauria faltat que li hagués portat en mà en Duran i Lleida la carta a en Rajoy.
No enviar la carta a Europa, impossibilita que Europa es doni per assabentada i pugui dir la seva, després (com sempre) diran que ningú els ha comunicat que es vol fer un referèndum...  i tindran raó.

Aquesta és la noticia tal i com circulava avui pels mitjans:

Rajoy «llegirà amb atenció» la carta de Mas sobre la consulta (Nació Digital):

El president espanyol no assegura que contesti i apunta que no li va fer cap gràcia el Concert per la Llibertat



Rajoy acompanyat per Soraya Sáenz. Foto: Moncloa

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, "rebrà" i "llegirà amb molta atenció", quan arribi, la carta del president de la Generalitat, Artur Mas, amb la que li sol·licitarà de manera formal la celebració d'un consulta per decidir el futur de Catalunya, segons ha apuntat aquest matí en una conversa sense micròfons amb els periodistes als passadissos del Congrés.

En tot cas no es pronuncia ara sobre quin serà el format de la resposta què li donarà, si n'hi ha. També ha deixat caure que preferiria que no s'hagués registrat la fotografia de dissabte al Camp Nou amb el Concert per la Llibertat.