dimecres, 31 de juliol del 2013

ESPANYA COLLA ECONÒMICAMENT (ENCARA MÉS) CATALUNYA

Potser les preguntes claus serien:
1. perquè els anomenats "objectius de dèficit" carreguen tant fort sobre les "autonomies" i tant poc sobre l' "administració central"?
2. perquè els Consellers d' Economia catalans (siguin del partit que siguin) mai es posen d' acord amb els Ministres espanyols i al final sempre acaben el seu mandat "escaldats" i enganyats?
3.  perquè hi ha algunes "autonomies" que sempre paguen la festa (sense termini final, poden continuar sempre així) i sempre s' aprofiten els mateixos que utilitzen el fet de manera demagògica ?

4. Finalment, algú es pensa que hi ha futur econòmic dins d'aquesta entelèquia que anomenen Espanya?
Les respostes són evidents.

La noticia d' avui distribuida per diferents mitjans (aquesta és de Vilaweb), ens dóne una idea de per on continuen les coses ("màs de lo mismo").
La noticia és prou important perquè no passi desapercebuda, suposa l' ofegament continuat de Catalunya.


Espanya colla encara més Catalunya

Imposa un límit de dèficit de l'1,58% i anuncia que transferirà 500 milions d'euros menys

    El Principat, el País Valencià i les Illes estaven pendents avui de conèixer el límit de dèficit que l'estat espanyol imposava a cada comunitat. De moment ja se sap la imposició per al Principat, que és de l'1,58%, molt lluny de la petició de la Generalitat (2,1%). El president de la Generalitat, Artur Mas, ja va advertir aquest cap de setmana que qualsevol objectiu de dèficit inferior a l'1,8% seria insuficient i, per tant, podria fer que el govern deixés passar l'any amb el pressupost del 2012 prorrogat. Tot amb tot, la decisió final la prendrà l'executiu en una reunió extraordinària el 6 d'agost.

Per una altra banda, el mal ambient entre els assistents s'ha copsat des del primer moment. El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha protestat perquè l'any que ve Catalunya rebrà 500 milions menys del model de finançament. Mas-Colell se n'ha assabentat aquest matí en una reunió tècnica d'Hisenda amb les autonomies respecte els ingressos del 2014.