divendres, 6 de desembre del 2013

EL PSC SURT DE L' ARMARI.





Fa temps que el Sr. Navarro té desconcertats fins i tot als seus militants, és evident que ni ell ni el Sr. Lucena ni la seva direcció no són independentistes, això ja ens ho han explicat a tots i totes.
Però això és una cosa i l' altra que es faci la foto de celebració amb la Sra. Llanos de Luna, la Sra. Camacho i el Sr. Rivera.
A veure, li han demanat els seus amos del PSOE que s' ha de visualitzar més que no és independentista? Doncs, s' ha passat.
O és que realment ha sortir de l' armari. Nosaltres ens decantem més per la segona opció (potser lligada també a la primera).
Suposem que deu ser l' estartègia des de Madrid per tal d' articular finalment un "unionisme" espanyol ("dreta-esquerra" amb el lerrouxisme "ciudadano").

Us afegim l' editorial d' en Partal (a Vilaweb), que com molts mitjans ahir van publicar la foto política "del dia". Suposem que els seus amos

Em crida molt l'atenció el baix nivell professional de Pere Navarro. Vull dir com a polític. Per exemple, perquè qualsevol polític amb una experiència mínima sap que una fotografia té generalment un impacte inesborrable en la construcció de l'imaginari popular sobre un mateix. Raó per la qual la major part dels polítics vigilen tant com es fotografien i amb qui i fent què.


Pere Navarro, en aquest sentit, ahir va cometre un error monumental. Tots van veure la fotografia en la qual apareix del bracet de Llanos de Luna, Sànchez Camacho i Albert Rivera, tots quatre amb una copa de cava i un somriure d'orella a orella. El front espanyol, un front espanyol on el PSC és l'apèndix de la dreta més extrema –lectura inevitable quan es veuen les posicions que ocupen els uns i els altres.


No he vist mai una fotografia circular tant i tan ràpidament per Twitter. Per això supose que a hores d'ara Navarro ja ha de ser conscient que serà aquesta fotografia la que marcarà el seu pas per la direcció del socialistes catalana i que, a  més, tindrà un efecte demolidor sobre el seu intent de fabricar una tercera via que tinga cap credibilitat.


Ep! i això rebent per un costat i per un altre. Des del migdia Navarro era l'objecte de les crítiques, i de la mofa, del sector sobiranista. Però a la vesprada va rebre les crítiques dels altres, dels qui brindaven amb ell, més dures i tot. Perquè incomprensiblement el mateix PSC que al matí brindava per la constitució espanyola a la vesprada s'abstenia en una moció al parlament que la defensava. Només Navarro sap per què fa aquestes coses que em sembla que ja el deuen descol·locar a ell i tot. La resta assistim estupefactes a l'espectacle. Que és ben trist.