diumenge, 28 de setembre del 2014

El 9-Novembre : SÍ i SÍ






Fa temps que moltes entitats (entre elles la nostra) havíem demanat una Llei de Consultes Catalana i una convocatòria oficial per preguntar la població del país. No volem nyaps de segones vies ni terceres vies.

És cert que nosaltres no hem estat mai d' acord amb la pregunta (en dues tongades i amb tres possibilitats que pot portar interpretacions interessades d' atribuir-se vots que no són seus, per part de l' unionisme).
Però, malgrat això, ens sentim satisfets que el President de la Generalitat hagi fet la signatura de la convocatòria i una setmana abans l' aprovació de la Llei Catalana.
Pensem que és el que li demanava la població de Catalunya i calia que el Govern obeís el clam (cada vegada més gran) de la població.
No ens importa si el TC suspèn la consulta, ni el discurs curt de la por de gairebé tots els partits espanyols (excepte IU i l' ambigüitat de Podemos) i dels mitjans de comunicació espanyols. Tot i això la major part de la població catalana farà costat als partits sobiranistes i junts, TOTS, avançarem en el procés que s' ha obert cap ala independència.
Aquest suport s' ha vist als carrers (ho ha vist tothom que ho ha volgut veure), als ajuntaments aquests dies, a les diputacions, al Parlament, etc.  
A Espanya no hi podem continuar per moltes raons: no tenim els mateixos objectius, no coincidim en cap directriu ni econòmica, ni d' infraestructures, ni tècnica, ni de serveis, ni de projecció exterior... Però encara és més greu, si no marxem aviat d' Espanya fins i tot perilla la nostra cultura, llengua, identitat i dignitat.
El nostre camí passa per fer una República Catalana, independent com havíem estat i ser lliures d' orientar les nostres aspiracions internes i externes.
En aquest camí esperem trobar-nos amb tots i totes els catalans/es que no defallirem fins arribar al final d' aquest camí . Ara treballarem en la campanya per a votar SÍ i SÍ, treballarem per a convèncer la major part possible dels nostres ciutadans i guanyar.
La història li dóna una altra oportunitat al nostre país i l' hem d' aprofitar.
SÍ  i  SÍ.