dissabte, 13 de setembre del 2014

RESSÒ DE LA DIADA A LA PREMSA INTERNACIONAL

Aquesta Diada, com sempre, vam estar al carrer amb els catalans i catalanes que van reclamar el dret de decidir i la votació el 9 de novembre vinent.
No cal posar fotos, tothom n' ha vist arreu. Molts mitjans se n' han fet ressò. La major part de la població catalana ha expressat clarament allò que vol. No hi ha marxa enrera. Ara només cal unitat, no respondre a cap provocació i treballar per la votació del 9-N amb observadors internacionals, evidentment.

Diuen que no hi ha pitjor cec que qui no hi vol veure. Aprofitem per afegir el resum de la premsa internacional de Vilaweb:

  

Espectacular ressò de la V de la Diada a la premsa internacional

Mitjans de tot el món destaquen l'enorme manifestació independentista a Barcelona
Tal com va passar els dos últims anys la premsa internacional s'ha fet un ampli ressò de la mobilització independentista d'aquest Onze de Setembre a Barcelona. Segurament una de les imatges més impactants és la de la portada de l'edició en paper d'aquest divendres a l'edició global del The New York Times (vegeu-la en pdf). 'Els altres secessionistes', destaca el diari en un titular sota una gran foto de la manifestació. I diu: 'Una setmana abans que Escòcia faci el seu referèndum, els partidaris de la separació de Catalunya respecte d'Espanya van manifestar-se a Barcelona. A més, publica un vídeo sobre l'impacte que pot tenir el referèndum d'Escòcia a Catalunya. 
En l'edició digital, The New York Times va publicar un reportatge en vídeo sobre la V.
Amb les dues diades anteriors d'avís, els mitjans de comunicació de l'estranger ja no van esperar que es dugués a terme la V per a començar parlar de la gran mobilització de la Diada en favor de la independència. Diaris, televisions i portals de tot el món ja n'havien parlat aquesta setmana i al llarg de tot ahir, amb reportatges i entrevistes.
 Mitjans en anglès
BBC NewsCatalans rally for independence referendum from Spain. Anteriorment la cadena britànica havia publicat la notícia 'Catalan independence push faces big hurdles' i també una entrevista, dimecres, amb el president Artur Mas.
Financial Times: Catalans in mass rally to back plebiscite. Anteriorment el prestigiós diari econòmic havia publicat 'Catalonia: another country' i una entrevista amb Artur Mas.
The Guardian: Catalans to demonstrate and demand right to hold referendum. Avui també ha publicat un article del batlle de Barcelona, Xavier Trias, As in Scotland, so in Catalonia. El mateix diari demanava enun altre article la participació dels catalans per a enviar-los fotografies de la diada: ací teniu la crònica i el recull d'imatges.
The Scotsman: Catalans' rallying cry for independence (vídeo)
Al-JazeeraSpain's Catalans seek referendum vote (amb vídeo)

>> Mitjans en francès

>> Mitjans en castellà

>> Mitjans en italià

>> Mitjans en portuguès

>> Mitjans en alemany
SpiegelUnabhängigkeit von Spanien: Katalanen demonstrieren für eigenen Staat i entrevista prèvia amb el sociòleg Salvador Cardús)
Der TagesspiegelSpaniens Schotten


>> Mitjans en neerlandès:

>> Mitjans en polonès


>> Mitjans en estonià
TallinnaTVKataloonia 2014 (vídeo)

  
>> Mitjans en turc


>> Mitjans en èuscar


>> Mitjans en hongarès

>> Mitjans en noruec

>> Mitjans en txec

>> Mitjans en occità

>> Mitjans en japonès