diumenge, 2 d’octubre del 2011

CiU VOTA AMB PP-PSC-C´s CONTRA LES 101 PROPOSTES DE RESOLUCIÓ DE S.I. (SOLIDARITAT )


Strubell acusa CiU d'actuar contra les comarques gironines amb el suport de l'espanyolisme
El diputat independentista considera un escàndol que CiU s'aliï amb PP, C's i socialistes per anar en contra dels interessos dels gironins

El diputat i president de SI, Toni Strubell, ha acusat avui mateix Convergència i Unió (CiU) d'haver mantingut una actitud antigironina davant de les 25 propostes de resolució presentades pel seu partit al Debat de Política General celebrat aquesta setmana al Parlament. En paraules d'Strubell "a la Cambra, les 101 propostes de resolució de SI han estat tombades, una a una, i només tres diputats –els nostres– han votat a favor d’una resolució en què es defensava la immersió i el fet que el català continuï essent l’única llengua vehicular de l’educació a Catalunya". "Increïblement, la resta de diputats ha votat que no" ha lamentat, tot recordant que "en el dia en què Catalunya s’ha quedat sense caixes (Unnim i Caixa Catalunya) i l’endemà d’anunciar-se el refús espanyol al Corredor Mediterrani, els plens del Parlament han pogut demostrar que l’autonomisme català està absolutament mancat de cap mena de capacitat de reacció política".
Strubell ha carregat amb duresa contra CiU a qui acusa d'actuar contra els interessos de les comarques gironines tot sumant el seu vot al bloc espanyolista integrat per PP, C's i PSC-PSOE. Així mateix el diputat de SI considera que de l'actitud de CiU se n'extreu que no té cap mena de pudor d'estar instal·lada dins la comoditat que suposa veure trepitjar les llibertats catalanes sense perill a quedar despentinada.

Entre les propostes en clau gironina que CiU no ha permès que s'aprovessin hi destaca la que sol·licitava reclamar la transferència de la Xarxa de Carreteres de l'Estat per acabar amb el nyap de la N-II al seu pas per les comarques gironines, que l'Aeroport de Girona-Costa Brava pogués ser gestionat territorialment o afavorir la creació de l'Eurodistricte entre les comarques gironines i la Catalunya Nord, entre d'altres.