diumenge, 23 d’octubre del 2011

SI VALORA POSITIVAMENT EL CESSAMENT DE L´ACTIVITAT ARMADA I DEMANA QUE L´ESTAT ASSUMEIXI LA SEVA RESPONSABILITAT.


SI valora molt positivament el cessament definitiu de l'activitat armada anunciat per ETA i demana a l'Estat que assumeixi la seva responsabilitat

Bertran: "Amb aquest anunci la responsabilitat recau ara en l’Estat espanyol i francès, que ja no tenen cap excusa per a no reconèixer el dret d'autodeterminació d'Euskal Herria i dels Països Catalans.

Solidaritat Catalana per la Independència valora molt positivament el cessament definitiu de l'activitat armada anunciat aquesta tarda per ETA i considera que el dia d'avui marca un abans i un després en el procés d'alliberament nacional tant d'Euskalerria com dels Països Catalans.

SI considera que el comunicat reafirma la voluntat inequívoca d'Euskal Herria de lluitar de manera decidida però democràtica per assolir la seva independència. En aquest sentit, Solidaritat Catalana per la Independència vol felicitar i el poble basc i solidaritzar-se amb ell en aquest nou procés.

D'altra banda, el Secretari General de SI, Uriel Bertran, ha advertit que "amb aquest anunci la responsabilitat recau ara en l’Estat espanyol i francès, que ja no tenen cap excusa per a no reconèixer el dret d’autoderminació tant d'Euskal Herria com dels Països Catalans". Per aquest motiu, considera que és el moment d'exigir a ambdòs estats que acceptin la seva part de responsabilitat en el conflicte i s'asseguin a negociar per a normalitzar, definitivament, la situació política a Euskal Herria.