dimecres, 5 d’octubre del 2011

L´INDEPENDENTISME CATALÀ I LES ELECCIONS DE NOVEMBRE.


Us pengem les noticies dels mitjans de comunicació (ahir) de com estan les converses ERC-SI-RCat per a una coalició electoral (que cadascú es faci la seva conclusió) i també la proposta d´ERC.
Esperem que aquesta proposta no sigui la proposta final, els electors independentistes (la majoria de totes les tendències) no entendran la manca de criteri i d´unitat.
La visió de futur passa per polítiques unitàries amb objectius comuns, però també aquestes polítiques unitàries calen per fer-se sentir a Madrid i a Brussel.les (si cal). Finalment, caldrà que cada un dels partits tigui molt clar que no és l´únic representant de l´independentisme català.


ERC confirma el pacte amb Reagrupament per al 20-N i SI se'n queda fora.
Esquerra proposa fer una plataforma independent on s'hi inclouria Reagrupament.
Solidaritat no hi està d'acord.
Es mantindran les sigles d'ERC i al costat hi haurà les de la marca blanca
ERC ha tancat un acord amb Reagrupament per anar junts a les eleccions del 20-N, mentre que Solidaritat se'n quedarà fora. Els republicans faran servir la fórmula d'una marca blanca. És a dir, s'articularà una plataforma amb formacions polítiques i personalitats que donaran suport a ERC. RCat ja ha acceptat, però Solidaritat no hi està d'acord. Oriol Junqueras considera que és una oferta “generosa” i recorda que els logos dels partits que s'hi adhereixen també apareixeran a la marca electoral final.
Els solidaris mantenen que s'ha de crear una coalició electoral amb una certa igualtat de condicions. Proposen que tots els caps de llista siguin d'ERC –també el número 2 de Barcelona– però consideren que hi ha d'haver una repartició d'escons durant la legislatura amb totes les formacions que participin en la coalició. Una iniciativa que ja fa servir ERC al Parlament europeu i que els republicans han rebutjat que es pugui traslladar al Congrés dels Diputats.
Aquesta nit l'executiva de SI es reunirà per analitzar la situació , però a hores d'ara sembla impossible que acceptin l'oferta d'Oriol Junqueras.
Aquest pròxim divendres 7 d'octubre s'acaba el termini per presentar coalicions a la junta electoral.