dijous, 27 d’octubre del 2011

SUPORT DE S.I. A AMAIUR


Txelui Moreno ha lloat l’aposta “honesta i generosa” que va fer Solidaritat per a reagrupar l’espai independentista a Catalunya en els comicis del 20N, i ofereix Amaiur per representar SI al Congrés espanyol.
Els diputats de SI, Alfons López Tena, Uriel Bertran i Toni Strubell, s’han reunit aquest matí amb els portaveus de l’esquerra abertzale, Txelui Moreno i Pernando Barrena, per a parlar del procés democràtic i el dret a decidir dels pobles de Catalunya i Euskal Herria.

En roda de premsa al Parlament, el diputat i secretari general de SI, Uriel Bertran, ha expressat la “gran oportunitat” que representa per a la lluita independentista i ha demanat als catalans residents a Euskal Herria el vot per Amaiur en els comicis del 20N. Txelui Moreno ha agraït "el suport i les mostres de solidaritat, respecte i compromís amb l’esquerra abertzale per part de SI des del primer dia" i s’ha ofert per “presentar i defensar al Congrés les propostes que vinguin de Solidaritat, que no tindrà diputats propis”.També ha lloat que SI fes una aposta “honesta i generosa” per a reagrupar l’espai independentista de Catalunya en els comicis del 20N.
Uriel Bertran ha expressat la “total col·laboració i amistat amb el poble basc” i ha demanat responsabilitat a l’Estat espanyol en aquest procés, tant pel que fa a repatriar els presos a Euskal Herria com per la legalització de Sortu. I ha manifestat el seu desitg que el 20N Amaiur pugui aconseguir ser la primera força política a Euskal Herria i aconsegueixin, d’aquesta manera, poder decidir sobre el seu futur com a poble.
Txelui Moreno ha fet referència el “llast” que suposa per a Catalunya i Euskal Herria pertànyer a l’Estat espanyol i ha encoratjat Solidaritat a seguir treballant per a conformar una massa independentista i majoria social favorable a la independència. Ha anunciat que Amaiur no es presenta a les eleccions del 20N al Congrés dels diputats “per a gestionar l’Estat” sinó que “volem arribar a un acord amb l’Estat pel reconeixement del poble basc i l'exercici del dret a decidir".
Finalment, ha expressat que “tots hi guanyem amb la pau (...) no pot haver-hi pau sense justícia”. Per això, ha demanat responsabilitat a tots els actors implicats i que no s’intenti “treure rèdits electorals amb el tema de les víctimes”. “Que es treballi en base a la memòria, a la justícia i a la veritat”, ha dit.